2018-06-22 11:36:09
Φωτογραφία για Στη Βούλα μετακομίζει η Τροχαία Νοτιοανατολικής Αττικής


Καλά νέα έρχονται για το κτήριο ντροπή που συνιστά πλέον το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Βούλας, επί της παραλιακής λεωφόρου.

Σήμερα, το κτήριο έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου και των πάσης φύσεως ατόμων που επιθυμούν να αφήσουν το “στίγμα” τους, αφού παραμένει ουσιαστικά ξέφραγο και ξεκλείδωτο.

Άσχημα γκράφιτι και επιγραφές με σπρέι έχουν γεμίσει την πρόσοψη που βρίσκεται στη “βιτρίνα” της Βούλας, την ίδια στιγμή που οι πόρτες και τα παράθυρα του κτηρίου παραμένουν ανοιχτά. Είναι απορίας άξιον πώς ακόμη δεν έχει πέσει “σύρμα” στις πιάτσες ότι ο χώρος προσφέρεται ως άνετο κατάλυμα για άστεγους.

Να σημειωθεί ότι το ακίνητο δεν είναι δημοτικό, αλλά ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Επί δημαρχίας Άγγελου Αποστολάτου το Δημόσιο παραχώρησε με έναν ιδιότυπο τρόπο τη χρήση στον Δήμο, που ανέλαβε να λειτουργεί και να συντηρεί το κτήριο, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Βούλας. Το καλοκαίρι του 2017 το Τμήμα αυτό συγχωνεύθηκε με τα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα του Δήμου, αφήνοντας το κτήριο κουφάρι.


Χορηγία Μαρτίνου

Η δημοτική αρχή δέχτηκε τα πολλαπλά και έντονα παράπονα της τοπικής κοινωνίας για το κενό αστυνόμευσης που άφηνε η στεγαστική συγχώνευση των αστυνομικών υπηρεσιών και κινήθηκε σε πολλά επίπεδα, προκειμένου να επαναφέρει στις τρεις πόλεις την παρουσία της ΕΛΑΣ. Μία επιτυχία της ήταν η συμφωνία να έρθει στη Βούλα η Διεύθυνση Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, που σήμερα εδρεύει σε χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Προκειμένου να γίνει αυτό κατορθωτό, η Τεχνική Διεύθυνση της Τροχαίας επισκέφτηκε το χώρο και έκανε προτάσεις συγκεκριμένων κατασκευαστικών διορθώσεων που έκρινε αναγκαίες για τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η σχετική μελέτη ετοιμάστηκε γρήγορα και κατόπιν συνεννόησης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου με τον Θανάση Μαρτίνο, ο τελευταίος συμφώνησε να χρηματοδοτήσει τα αναγκαία έργα, ένα κόστος της τάξης των 150.000 ευρώ.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 16 Ιουνίου 2018)

http://3vita.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ