2018-06-22 12:00:21
Φωτογραφία για Αγάπα τα ψεγάδια σου
Φυσικά και έχω ελαττώματα. Θέλω να γνωρίσω τις ατέλειες μου. Θέλω να ξέρω πώς με βλέπουν οι άλλοι και να δέχομαι τη ματιά τους. Θέλω να μου λένε τι τους ενοχλεί πάνω μου και πώς να γίνω λιγότερο φιγουρατζής και περισσότερο ο εαυτός μου. Δε θέλω να κάνω πράγματα μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου αλλά για τα δικά μου.

Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική της τελειότητας. Αυτή τη νέα τάση που κάνουμε τα πάντα για να την ακολουθήσουμε. Κοιτάμε γύρω μας και βλέπουμε διάσημους ανθρώπους να γίνονται χρήστες ουσιών, να ξοδεύουν χρήματα για να δούμε εμείς οι κοινοί θνητοί τα σπίτια τους και την τέλεια ζωή τους. Ζηλεύουμε μία ζωή χωρίς να ξέρουμε το περιεχόμενό της.

Θαυμάζουμε το άγνωστο και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας.

Βλέπουμε τα ψεγάδια μας και το μόνο που θέλουμε είναι να τα κρύψουμε και να αγγίξουμε τη τελειότητα.

Επιθυμούμε την τελειότητα στη δουλειά μας, στη σχέση μας, ακόμα και στο σπίτι μας.


Ξοδεύουμε λεφτά για να φτιάξουμε το τέλειο κορμί, το τέλειο σπίτι και την τέλεια ζωή.

Πιστεύουμε πως οι άλλοι θα σταματήσουν να μας επικρίνουν εάν εμείς καταφέρουμε να πλασάρουμε το τέλειο άλλοθι μας. Γινόμαστε ανταγωνιστικοί και κοιτάμε πάντα τα ψεγάδια των άλλων για να τα κοροϊδέψουμε. Εν τέλει όμως κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας γιατί τον κάνουμε να πιστεύει πως η τελειότητα αυτή θα μας οδηγήσει στην επιτυχία και στην ευτυχία. Μία ευτυχία που το νούμερο γίνεται εμμονή και η απόδοση γίνεται ο μοναδικός μας στόχος.

Δεν επιτρέπουμε την είσοδο των ελαττωμάτων μας αλλά αντιθέτως γινόμαστε οι χειρότεροι εχθροί τους.

Το μόνο που επιζητάμε είναι η εξόντωση τους. Θέλουμε να σκοτώσουμε τη φύση μας και τη ψυχή μας. Θέλουμε να μην έχουμε κουσούρια., να μην έχουμε ελαττώματα.

Η ανθρώπινη φύση μας όμως μας εκδικείται.

Γεννιόμαστε με φυσικά ελαττώματα και προτερήματα. Η τελειότητα δεν είναι στη φύση μας αλλά η ατέλεια. Η ατέλειες μας δεν μας κάνουν αδύναμους αλλά ξεχωριστούς.

Υπάρχουν άνθρωποι που τα πάνε καλά με τα ελαττώματα τους. Που τους αρέσουν τα ψεγάδια τους. Δεν γκρινιάζουν για το κορμί τους και τα σπυράκια τους. Δεν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα ούτε τα λαικ. Που αδιαφορούν για τη ποσότητα αλλά είναι λάτρες της ποιότητας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν για νούμερα αλλά για τη ψυχή τους. Δεν τους νοιάζει η αποδοχή. Αποδέχονται τον εαυτό τους πριν τους αποδεχτούν οι άλλοι.

Είναι γεννημένοι νικητές γιατί είναι οι κύριοι του εαυτού τους.

Έχουν μάθει να ξεχωρίζουν στα μάτια μας γιατί υπακούουν στον εαυτό τους και όχι στις φωνές της εποχής.

anapnoes.gr της Κικής Τσιντζόγλου

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ