2018-06-22 17:07:22
Φωτογραφία για Η Βραζιλία στις καθυστερήσεις πήρε αυτό που της άξιζε
Με ένα γκολ του Κοουτίνιο στις καθυστερήσεις η Βραζιλία διέσπασε το τείχος που είχε σηκώσει η Κόστα Ρίκα του Κέιλορ Νάβας, ενώ ο Νεϊμάρ έβαλε το κερασάκι για το τελικό 2-0. Η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής έπαιξε με διπλή ζώνη άμυνας (κάτι που το βλέπουμε συχνά σε αυτό το Μουντιάλ από τις θεωρητικά αδύναμες ομάδες) και στα επιθετικά ξεσπάσματα της Βραζιλίας ο Κέιλορ Νάβας είχε όλες τις απαντήσεις. Τελικά η ομάδα του Τιτε λυτρώθηκε στο τέλος με την Κόστα Ρίκα να αποκλείεται και μαθηματικά.

Η Σελεσάο απείλησε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Κοουτίνιο να σουτάρει έξω από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Η Κόστα Ρίκα απάντησε στο 13' με πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μπόρχες με πλασέ στην κίνηση, από ιδανική θέση, έστειλε την μπάλα άουτ. Σο 26 η Βραζιλία σκόραρε με τον Ζεσούς αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Ένα λεπτό μετά ο Νεϊμάρ βγήκε απέναντι στον Νάβας αλλά το κακό του κοντρόλ έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ της Κόστα Ρίκα να διώξει
. Επόμενη αξιόλογη φάση αυτή του 40' με τον Μαρσέλο να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Νάβας να μπλοκάρει. Στην επανάληψη μόλις στο 48' οι Βραζιλιάνοι συνδυάστηκαν εξαιρετικά και προκάλεσαν πανικό στην άμυνα. Τελικά η μπάλα έφτασε τον Νεϊμάρ που εξ επαφής απλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Νάβας. Στο επόμενο λεπτό ο Ζεσούς αρχικά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Κοουτίνιο έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Γκαμπόα και έφυγε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε με τον Παουλίνιο, στο 56', να κόβει για τον Νεϊμάρ που με πλασέ στην κίνηση δεν κατάφερε να "νικήσει" τον Νάβας που έδιωξε εκπληκτικά. Ο γκολκίπερ ης Κόστα Ρίκα είπε "όχι" και στο σουτ του Κοουτινιο στο 58' μπλοκάροντας. Στο 70' ο Καζεμίρο έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στα χέρια του Νάβας. Δύο λεπτά μετά ο Νεϊμάρ βρέθηκε σε ιδανική θέση αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 78' ο Κάιπερς σφύριξε αρχικά πέναλτι σε κράτημα του Γκονσάλες στον Νεϊμάρ. Τελικά όμως με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι καθώς θεώρησε ότι η επαφή δεν οδήγησε στην πτώση. Ο Καζεμίρο στο 87' έκανε το σουτ όμως ο Νάβας μπλόκαρε εύκολα. Η λύτρωση ήρθε τελικά στο 91' όταν ο Φιρμίνο πήρε την κεφαλιά, το κακό κοντρόλ του Ζεσούς έγινε ασίστ για τον Κοουτίνιο και ο άσος της Μπαρτσελόνα έκανε από κοντά το 1-0. Στο 94' ο Φιρμίνο με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά στο 98 (!) ο Κόστα βρήκε τον Νεϊμάρ και αυτός έγραψε το τελικό 2-0. Με το σφύριγμα της λήξης ο Βραζιλιάνος ξέσπασε σε κλάματα χαρακτηριστικό της πίεσης που είχε.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ