2018-07-01 14:11:26
Φωτογραφία για Μυστικά για να δείχνετε νεότερες
Κάποιες μέρες που ξυπνάτε πολύ νωρίς το πρωί και κάποιες νύχτες που κοιμάστε πολύ αργά το βράδυ, ενδεχομένως να έχετε κοιταχθεί στον καθρέφτη και αυτό που βλέπετε να μη σας αρέσει επειδή η εικόνα δεν συμβαδίσει με τη ηλικία σας.

Έχετε όλο το δίκιο με το μέρος σας και λογικό είναι να  στεναχωριέστε. Δοκιμάστε μία από τις παρακάτω συμβουλές και μηδενίστε τον χρόνο!

Ποντάρετε στο κόκκινο

Τα κόκκινα φρούτα και λαχανικά όπως τα μούρα, τα κεράσια, οι φράουλες, οι ντομάτες και τα κόκκινα σταφύλια είναι σούπερ τροφές αντιγήρανσης και πρέπει να τις συμπεριλάβετε στο διατροφολόγιό σας. Μάλιστα όσο πιο κόκκινο είναι το φρούτο τόσο πλουσιότερο είναι σε ανθοκυάνες, οι οποίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική άμυνα του δέρματος.

Κάντε ένα διάλλειμα στο Youtube

Ή στο babytube για να δείτε ένα αστείο βίντεο με πρωταγωνιστές τα παιδάκια και να κάνετε πιο χαρούμενη τη μέρα σας. Δεκάδες άλλωστε μελέτες αποδεικνύουν ότι το γέλιο μειώνει το στρες και χωρίς στρες γινόμαστε αυτομάτως και πιο νέες, ακόμα κι αν αμέσως μετά πρέπει να ασχοληθούμε με υπολογιστικά φύλλα του Excel.


Χαμογελάστε

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, ένα απλό χαμόγελο μας κάνει να δείχνουμε τουλάχιστον τρία χρόνια νεότερες. Οπότε πείτε cheese και χαμογελάστε!

Διασκεδάστε

«Κάθε φορά που αισθανόμαστε λίγο πιεσμένες από την καθημερινότητά μας οι φίλες μου κι εγώ προγραμματίζουμε έξοδο χωρίς τους συζύγους μας» εξομολογείται η 35χρονη Σίντυ. «Την τελευταία φορά πήγαμε σε ένα μπαράκι όπου συχνάζουν πολλοί συμφοιτητές μας από το κολλέγιο. Χορέψαμε, γελάσαμε, και ναι, μπορεί και να φλερτάραμε. Αλλά αυτό δεν είναι μεμπτό», συμπληρώνει η ίδια. Μελέτες πάντως έχουν δείξει ότι οι κοινωνικοί δεσμοί μειώνουν την αρτηριακή πίεση, προστατεύουν από την άνοια, μειώνουν το στρες και έχουν αντιγηραντική δράση.

Ώρα για τσάι

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για να δείχνουμε πιο νέες και το τσάι είναι ένα ωραίο και ευχάριστο ρόφημα που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. Πλέον, οι μελέτες έχουν βρει ότι το πράσινο τσάι βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος καθώς γερνάμε!

Αντηλιακό

Το έχουμε πει αλλά το ξαναλέμε. Δεν αρκεί να βάζετε αντηλιακό μόνο το καλοκαίρι αλλά επιβάλλεται και το χειμώνα αφού οι ζημιές από τη ρύπανση στο στρώμα του όζοντος της γης και η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι η πιθανή αιτία γι’ αυτές τις καφέ κηλίδες στο δέρμα. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας το αντηλιακό όλο το χρόνο, ακόμη και σε μέρες που δεν έχει ήλιο.

Ύπνος

«Αυτό που οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής» λέει ο Ronald Kotler, καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Η χρόνια εξάντληση μάλιστα μας κάνει και πιο επιρρεπείς σε ασθένειες όπως η παχυσαρκία ή η κατάθλιψη. Προσπαθήστε λοιπόν να κοιμάστε από επτά έως εννέα ώρες ύπνου καθημερινά ώστε να έχετε τη απαιτούμενη ενέργεια για να ανταπεξέρχεστε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας χωρίς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δελτία ταυτότητας με ιστορία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δελτία ταυτότητας με ιστορία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ