2018-07-06 06:05:05
Φωτογραφία για Βροντερό «ΟΧΙ» των κατοίκων της Σάμου στην δημιουργία νέου hot spot: Αποδοκιμάστηκαν έντονα ΚΚΕδες και αριστεριστές
Από την κατάμεστη πλατεία των Μυτιληνιών ακούστηκε ένα βροντερό Οχι στην κατασκευή νέου hotspot στην περιοχή και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Μοσχονά.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Οι σαμιώτες, από όλες τις περιοχές του νησιού είχαν ασφυκτικά γεμίσει όλους τους χώρους της Κεντρικής πλατείας προκειμένου να παρευρεθούν  στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής κοινότητας.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος Γιώργος ελευθερόγλου αναφέρθηκε στο αίτημα της κοινότητας και του δήμου για παραχώρηση μέρος του στρατοπέδου για τη δημιουργία παιδικής Χαράς νηπιαγωγείου δομών υγείας και γενικά για κοινωνικές δομές .

Ο πρόεδρος ακόμη ανέφερε ότι ο βουλευτής Σάμου αν και εκλήθη από τον ίδιο στην λαϊκή συνέλευση δεν παρέστη. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και ο δήμαρχος τοποθετήθηκαν κατά της δημιουργίας νέου hotspot και ζήτησαν την αποσυμφόρηση του νησιού.


Ο δήμαρχος επιπλέον ζήτησε να συσταθεί επιτροπή για να επισκεφθεί τον υπεύθυνο του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής προκειμένου να πάρει πίσω το αίτημά του για παραχώρηση του στρατοπέδου και την δημιουργία δομής «μεταναστών».

Μίλησαν εκπρόσωπος της εκκλησίας ,δημοτικοί,κοινοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ενώ ένταση υπήρξε όταν ο λόγος δόθηκε στον επικεφαλής της λαϊκής συσπείρωσης Κώστα Τζιχα και το μέλος της παν σαμιακής επιτροπής για την Ειρήνη Τιμου Χατζηλαγού όταν παραλήλησαν  τους Έλληνες που μετανάστευαν στο εξωτερικό με τους λαθρομετανάστες που φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν έντονα από τους κατοίκους για την απαράδεκτη αυτή σύγκριση και ταυτοποίηση.

Ποιος όμως έχασε την Εθνική συνείδηση και το φιλότιμο για να τα βρουν οι εκτός τόπου και χρόνου «αλληλέγγυοι» και λοιποί «δικαιωματάκηδες»; Ο Λαός (και) της Σάμου τους απομόνωσε πλήρως και έδειξε ότι δεν επιθυμεί να καταστεί φιλοξενούμενος στην ίδια του την Χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του συνόλου των παρευρισκομένων ήταν όχι σε μία νέα δομή μεταναστών σε οποιοδήποτε σημείο της Σάμου υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι το νησί δεν μπορεί να σηκώσει άλλο το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού που έχει προκαλέσει τριγμούς στην τοπική κοινωνία.
eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ