2018-07-06 15:19:08
Φωτογραφία για Πεζοδρόμηση της οδού Παντελεήμονος ζητά το Τοπικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης
Ενδιαφέρουσες προτάσεις στο πλαίσιο της κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος του Δήμου για την επόμενη χρονιά κατέθεσε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης στην τελευταία του συνεδρίαση.

Μεταξύ των προτάσεων είναι και η πεζοδρόμηση της οδού Παντελεήμονος, του παράλληλου της παραλιακής δρόμου με τα καταστήματα εστίασης, που συγκεντρώνει και την περισσότερη κίνηση πεζών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Από τις 22 συνολικά προτάσεις του Συμβουλίου, ξεχωρίζουν ακόμη οι θέσεις για:

Καθιέρωση θέσεων στάθμευσης μόνο για κατοίκους στις οδούς που δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα κατά τους θερινούς μήνες (οδοί Ιάσονος, Ήρας, Διός και Ερμού).

Τοποθέτηση χαμηλών ελαστικών στοπ στα πεζοδρόμια της πλατείας 24ης Ιουλίου, ώστε να οριοθετείται ο χώρος στάθμευσης από τον χώρο διέλευσης των πεζών.

Αφαίρεση των γραμμάτων πάνω στο κτήριο του πρώην Δημαρχείου Βουλιαγμένης και επισκευή του αγάλματος μπροστά στην πλατεία.


Δημιουργία ειδικού χώρου μεταταφής στο Κοιμητήριο Βουλιαγμένης.

Ενίσχυση του πρασίνου και δενδροφύτευση στη νησίδα της οδού Παντελεήμονος.

Εγκατάσταση δικτύου WiFi στις πλατείες Νυμφών και 24ης Ιουλίου.

Το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης απαρτίζουν οι Άννα Λεντή (πρόεδρος) και Γιώργος Κοκολέτσος, Γιάννης Μαντακίδης, Λιάνα Σκουλάξενου και Βαλεντίνη Λυκιαρδοπούλου (μέλη).

Αξίζει πάντως να υπομνησθεί ότι οι θέσεις και αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων σήμερα είναι καθαρά γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

Η διοικητική μεταρρύθμιση που ετοιμάζεται με την ψήφιση του «Κλεισθένη Ι» θα φέρει μια σημαντική αναβάθμιση του θεσμού των Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς προβλέπεται τα νέα συμβούλια που θα αναδειχθούν με χωριστές τοπικές κάλπες και συνδυασμούς από αυτούς του Δημοτικού Συμβουλίου, να διαχειρίζονται με τις αποφάσεις τους ένα μέρος του προϋπολογισμού του Δήμου για τοπικές παρεμβάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ