2018-07-06 17:16:23
Φωτογραφία για Ν.Δ.: ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΩΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Τόσο οι δηλώσεις Τσαβούσογλου, περί πιέσεων της Ευρώπης στην Ελλάδα για τους «οκτώ», όσο και η επιστολή του Τούρκου Εκπροσώπου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, ο οποίος συνέδεσε την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, «επιβεβαιώνουν ότι η Άγκυρα δεν θέλει να κατανοήσει πως λειτουργούν οι θεσμοί σε μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα», σημειώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του. Όπως τονίζει, «ο συμψηφισμός που επιχειρούν μεταξύ δύο ανόμοιων υποθέσεων είναι απαράδεκτος».

Ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρεί ότι «η  αναθεώρηση της λανθασμένης αυτής προσέγγισης  της Άγκυρας είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να επιτύχουμε ανέφελες διμερείς σχέσεις οι οποίες θα διέπονται από αμοιβαίο σεβασμό».

«Η κυβέρνηση και ειδικά οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς οφείλουν έναντι των Ελλήνων να διευκρινίσουν πως χειρίστηκαν  και πως χειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποθέσεις. Οι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς δεν μπορούν να μένουν αναπάντητοι. Είναι θέμα αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας της χώρας», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ