2018-07-07 10:21:09
Φωτογραφία για Έτσι είναι όταν το παιδί σου είναι ισχυρογνώμων!
Πώς είναι να είσαι γονιός σε ένα ισχυρογνώμων αγόρι; Σημαίνει να διαλέγεις τις μάχες σου, επειδή υπάρχουν ατελείωτες μάχες.

Σημαίνει ότι, όταν αποφασίζει στους 7 μήνες οτι προτιμά να περπατάει αντί να μπουσουλάει και θα πρέπει να είστε από πάνω του όλη την ώρα να μην χτυπήσει, γιατί προφανώς στους 7 μήνες δεν είναι έτοιμος για περπάτημα!

Σημαίνει επίσημα να ξεχάσεις τον πολύτιμο μεσημεριανό ύπνο μόλις γίνει δύο ετών, αφού έχετε ήδη περάσει αρκετούς μήνες με βόλτες στο αυτοκίνητο για να κοιμηθεί κανα μισάωρο.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και χωρίς μεσημεριανό ύπνο, ο βραδινός ύπνος μπορεί να είναι ακόμα ένας μεγάλος αγώνας και θα υπάρξουν περίοδοι όπου θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και πάλι τις βόλτες με αυτοκίνητο ως μια αποτελεσματική στρατηγική για να τον κοιμήσετε τη νύχτα.

Αυτό σημαίνει ότι κρυφά αναστενάζετε με ανακούφιση όταν θέλει να παρακολουθήσει τηλεόραση, επειδή μπορείτε να έχετε ένα διάλειμμα από την κουραστική μέρα που έχει σχεδιάσει.


Σημαίνει ότι θα αποφασίσει μόνος του πότε θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος για πράγματα όπως το σταμάτημα της πιπίλας και η εκπαίδευση τουαλέτας.

Σημαίνει ότι θα έχει τις δικές του ιδέες και θα θέλει να τα κάνει όλα μόνος του.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει κανένα νόημα να τον πιέζεις για να κάνει κάτι – θα τα κάνει όλα όταν το θελήσει ο ίδιος.

Αυτό σημαίνει ότι θα χαράξει το δικό του μονοπάτι – αν και δεν θα είναι πάντα αυτό που σχεδιάσατε και ίσως είναι η λιγότερο επιθυμητή διαδρομή. Παρ’ όλα αυτά το μονοπάτι του είναι πολύ σημαντικό!

Σημαίνει ότι θα θέλει να είναι αμέσως ειδικός σε οτιδήποτε προσπαθεί, ακόμα και σε πράγματα που δεν είναι στο επίπεδο δεξιοτήτων του την εποχή εκείνη.

Σημαίνει ότι αν δεν μπορεί να καταφέρει κάποια πράγματα αμέσως, θα φωνάξει και θα κλάψει από απόλυτη απογοήτευση, αλλά δεν θα τα εγκαταλείψει.

Σημαίνει ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα έχει επικές εκρήξεις θυμού.

Σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθετε να σκέφτεστε έξω από τα συνηθισμένα- μόνο και μόνο για να καταφέρετε να συμβαδίσετε μαζί του.

Σημαίνει ότι ερμηνεύει τη λέξη «όχι» ως «δοκίμασε με άλλο τρόπο».

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνετε επαγγελματίας διαπραγματευτής.

Σημαίνει ότι θα έχει μια έτοιμη απάντηση για όλα, όπως όταν θέλει να πάρει το σκυλί στο ζωολογικό κήπο και εσείς του λέτε ότι θα φοβίσει τα ζώα με το γαύγισμα του, σας απαντά οτι μπορείτε να βάζετε τούβλα μπροστά στα ζώα, ώστε να μην βλέπουν το σκύλο!

Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσετε να μην αντιδράσετε υπερβολικά όταν κάνει κάτι αναπάντεχο, γνωρίζοντας ότι η αντίδρασή σας θα τον κάνει να θέλει να το κάνει συνεχώς!

Σημαίνει ότι όσο μεγαλώνει, τα πράγματα θα γίνονται ευκολότερα με μερικούς τρόπους και πιο δύσκολα με άλλους.

Σημαίνει ότι θα υπάρχουν ημέρες που θα δοκιμάσετε τα πάντα από το να είστε σταθεροί στην προσφορά επιλογών, μέχρι και να παίξετε παιχνίδια εξουσίας.

Αυτό σημαίνει ότι η υπομονή σας θα δοκιμάζετε καθημερινά και μολονότι θα έχετε μεγάλη υπομονή, πολλές φορές θα εξαντλείται!

Σημαίνει ότι θα πρέπει να θυμηθείτε ότι ο Θεός σας έκανε για κάποιο λόγο μαμά αυτού του αγοριού και έχετε όλα όσα χρειάζεται για να τον μεγαλώσετε καλά.

Αυτό σημαίνει ότι είναι όσο ανεξάρτητος κι αν είναι, θα εξακολουθεί να σας χρειάζεται και οι δυο σας θα βρείτε μια ισορροπία στο όμορφο χάος που είναι η ζωή σας.

Σημαίνει οτι πέρα από όλα αυτά, θα αναπτύξετε μια απέραντη αγάπη για την έντονη φύση του, γνωρίζοντας ότι ο χαρακτήρας του τον κάνει μοναδικό, και δεν θα τον αλλάζατε για τίποτα στον κόσμο!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ