2018-07-08 18:01:11
Φωτογραφία για Στείλε μου emoji, κάν' το αν με αγαπάς
Σύμφωνα με τον καθηγητή επικοινωνίας και διδάκτορα γλωσσολογίας Vyvyan Evans, τα emoji, αυτά τα μη λεκτικά μηνύματα που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στον ψηφιακό κόσμο, μπορούν να κάνουν την επικοινωνία μας πιο εύκολη και να συνεισφέρουν σε έναν διάλογο χωρίς παρερμηνείες.

Ειδικότερα, αυτά τα σύμβολα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τους άντρες, λέει ο Δρ Evans, οι οποίοι καμιά φορά αδυνατούν να καταλάβουν τα μηνύματα των συντρόφων τους.

Το 90% των χρηστών του διαδικτύου στον κόσμο χρησιμοποιούν καθημερινά αυτά τα πολύχρωμα ιδεογράμματα. Και φαίνεται ότι υπάρχει πολύ καλός λόγος για τη δημοτικότητά τους, καθώς όπως σημειώνει ο καθηγητής στο βιβλίο του “The Emoji Code”, δηλαδή “Ο κωδικός των Emoji”, βοηθούν στη διευκρίνηση των μηνυμάτων.

Ο Δρ Evans, όπως σημειώνεται στην Daily Mail, εξηγεί πως ιδιαίτερα οι άντρες καμιά φορά αδυνατούν να αντιληφθούν τα μηνύματα που παίρνουν από τις συντρόφους τους, δίνοντας ως παράδειγμα, τον παρακάτω διάλογο μέσω γραπτού μηνύματος:


Άντρας: Θα βγω έξω με τους φίλους μου.

Γυναίκα: Καλά, κάνε ό,τι θέλεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, σημειώνει ο καθηγητής, η απάντηση της γυναίκας μπορεί να είναι θετική, αλλά μπορεί και να κρύβει ένα υποκείμενο μήνυμα. Η προσθήκη ενός απογοητευμένου, θυμωμένου ή χαμογελαστού emoji εκ μέρους της γυναίκας, μπορεί να βοηθήσει τον άντρα να καταλάβει την πραγματική διάθεσή της.

"Καθώς η διαδικτυακή επικοινωνία αντικαθιστά σχεδόν την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, πρέπει να χρησιμοποιούμε τα emoji για να εκφράσουμε καλύτερα τους εαυτούς μας, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μας καταλάβουν και να μεταδώσουμε με επιτυχία το μήνυμά μας. Τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν emoji αμφισβητούνται στο ψηφιακό πλαίσιο με τον ίδιο τρόπο που αμφισβητούνται στην ομιλία τους όταν δεν μπορούν να αλλάξουν τον τόνο της φωνής τους".

Ο καθηγητής Evans λέει πως αυτά τα εικονίδια μπορούν να εκφράσουν κατά κάποιον τρόπο το συναίσθημά μας, χωρίς να προσβάλουμε τον παραλήπτη ή να τον κάνουμε να νιώσει απειλή. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής Evans και η οποία πραγματοποιήθηκε από την εφαρμογή Clover διαπιστώθηκε πως τα emoji μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσεγγίσουν αμήχανα θέματα.

Μεταξύ των άλλων ευρημάτων διαπιστώθηκε επίσης πως οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν στα emoji τα οποία απεικονίζουν τη μελιτζάνα (γιατί άραγε;), το χειροκρότημα, τη γροθιά, και το σφιγμένο χέρι που επιδεικνύει τους μύες του.

Οι άντρες είναι λιγότερο πιθανό να ανταποκριθούν στο poo emoji, στο Vulcan salute (τον χαιρετισμό με ανοιχτά δάχτυλα που έγινε γνωστός από το Star Trek), στο emoji το οποίο απεικονίζει το δαχτυλίδι και στο δακρυσμένο πρόσωπο.

Για το τέλος αξίζει να σημειωθεί πως έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες, οι οποίες διερευνούν την σημασία των emoji στον ψηφιακό κόσμο και δη στην online επικοινωνία.

 Έχουμε και Instagram, πέρνα μια βόλτα να μας καμαρώσεις

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Έκλεισε»...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Έκλεισε»...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ