2018-07-09 23:22:10
Φωτογραφία για Τόσο καιρό πλένεις και εσύ ΛΑΘΟΣ τα χέρια σου!
Και αν νομίζετε πως υπερβάλλουμε, σύμφωνα με μια έρευνα, το 97% των ανθρώπων δεν έχει ιδέα για το πώς να πλύνει τα χέρια του!Στην έρευνα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ συμμετείχαν 383 εθελοντές, οι οποίοι «εξετάστηκαν» σε περιβάλλον δοκιμαστικής κουζίνας.

Όταν τους είπαν να πλύνουν τα χέρια τους, η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν αφιέρωσε πάνω από 20 δευτερόλεπτα που αποτελεί και τον ελάχιστο χρόνο πλύσης των χεριών που συνιστά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Πολλοί από συμμετέχοντες, επίσης, δεν στέγνωσαν καν τα χέρια τους με καθαρή πετσέτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά, οι ερευνητές έβαλαν τους συμμετέχοντες να μαγειρεύουν και να χειρίζονται ωμό κρέας.

Καθώς μάλιστα δεν έπλεναν σωστά τα χέρια τους, οι εθελοντές μετέφεραν δυνητικά επικίνδυνα μικρόβια σε βάζα με μπαχαρικά στο 48% των περιπτώσεων, στο ψυγείο στο 11% των περιπτώσεων και στις σαλάτες στο 5% των περιπτώσεων Όσοι δεν πλένουν τα χέρια τους σωστά, κινδυνεύουν να διαδώσουν επιβλαβή μικρόβια σε οτιδήποτε αγγίζουν, μετατρέποντας τους εαυτούς τους σε κινούμενη «βόμβα» μικροβίων.


Παράλληλα, αυτοί, αλλά και οι γύρω τους γίνονται πιο ευαίσθητοι σε ορισμένες λοιμώξεις, όπως γαστρεντερικές παθήσεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Παρά την άγνοια, το σωστό… πρωτόκολλο για το πλύσιμο των χεριών δεν είναι δα και τόσο περίπλοκο. Το πιο σημαντικό που πρέπει όλοι να κάνουμε είναι να τους αφιερώνουμε απλά περισσότερο χρόνο.

Σύμφωνα με το CDC, πρέπει να τρίψετε τα χέρια σας με σαπουνόνερο για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα για να απαλλαγείτε από επιβλαβή βακτήρια. Αν μάλιστα το μπάνιο, ή η κουζίνα σας, δεν έχει καθαρή πετσέτα για να στεγνώσετε τα χέρια σας, τότε είναι προτιμότερο να τα αφήστε να στεγνώσουν στον αέρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ