2018-07-10 16:52:16
Φωτογραφία για Η γυμναστική καταπολεμά τον καρκίνο
Το ήξερες ότι η άσκηση είναι ένα προληπτικό μέσο κατά του καρκίνου αλλά και άλλων ασθενειών; Και όμως, η γυμναστική μπορεί να αντισταθμίσει τις βλάβες του DNA, με ένα 10λεπτο πρόγραμμα προπόνησης καθημερινά. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις και να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

Οραματίσου την άσκηση ως ένα φυσικό χάπι που λειτουργεί κατά του καρκίνου και μειώνει τον κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα όμως, πως βοηθάει η άσκηση;

Η μείωση της καθιστικής ζωής και περιλαμβάνοντας τη γυμναστική στη ζωή σου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του εντερικού καρκίνου 30-40%, ανάλογα με τη συχνότητα και τη διάρκεια της άσκησης.

Τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας μειώνουν τις σεξουαλικές ορμόνες, όπως είναι τα οιστρογόνα και βοηθούν στη διατήρηση του σωστού βάρους και των φυσιολογικών επιπέδων ισνσουλίνης, καθώς επίσης και των εσωτερικών φλεγμονών. Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους κατά 20-40%.


Η συστηματική άσκηση δρα κατά του καρκίνου των πνευμόνων, εφόσον μειώνει τις πιθανότητες των φλεγμονών στον ιστό τους, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και βοηθώντας στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων.

Σύμφωνα με έρευνες, 30 με 60 λεπτά μέτριας ή έντονης σωματικής δραστηριότητας, 5 ημέρες την εβδομάδα είναι αρκετά για να μείνεις υγιής. Όσο πιο πολύ γυμνάζεσαι, τόσο το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυμνάζεσαι από το πρωί ως το βράδυ, σίγουρα όμως πρέπει να θέσεις το 30λεπτο ως τη μικρότερη διάρκεια της προπόνησής σου. Τέλος, η συνέπεια είναι σημαντικός παράγοντας που μπορεί να παρέχει προστατευτικά οφέλη, γι’ αυτό θα ήταν καλό να αφιερώνεις συγκεκριμένο χρόνο σ’ αυτή σου την προσπάθεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ