2018-07-12 07:32:01
Φωτογραφία για Τι να τρώω όταν έχει ζέστη;
Το καλοκαίρι μπορεί να γίνει δύσκολη περίοδος. Πολλοί από εμάς δεν την παλεύουμε και τόσο με την ζέστη, και θα προτιμούσαμε να πέσουμε σε… καλοκαιρινή νάρκη, και να ξυπνήσουμε όταν ο καιρός θα είναι ξανά παγωμένος, τσουχτερός και κατάλληλος για πουλόβερ και σκουφιά. Ναι, υπάρχουμε κι εμείς. Δεν είμαστε οι μόνοι, όμως, που μπορούμε να πάθουμε θερμοπληξία, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να ενυδατωνόμαστε τακτικά.

Και οι παρακάτω τροφές θα μας βοηθήσουν 1. Νερό

Προφανώς και μπαίνει πρώτο, προφανώς και είναι αυτονόητο, αλλά θα το λέμε μέχρι να μαλλιάσει η γλώσσα μας: Πίνετε άφθονο νερό. Είναι από τις μεγαλύτερες ανάγκες του ανθρώπινου σώματος. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα παγωμένο ποτήρι, και φροντίστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να πίνετε περισσότερο. Ένα μπουκαλάκι στην τσάντα σώζει ζωές.

2. Πεπόνι

Από τα πιο καλοκαιρινά φρούτα, το πεπόνι αποτελείται κατά 90% από νερό. Εκτός από αυτό, όμως, περιέχει πολύτιμη βιταμίνη C, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση και φροντίζει για την αναδόμηση της επιδερμίδας μετά από την βλάβη που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.


3. Μούρα

Όποιου είδους μούρα προτιμάτε—όπως και τις φράουλες, που δεν είναι τεχνικά μούρο, αλλά ας είναι. Αποτελούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό, αλλά μας προσφέρουν τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και φροντίζουν την επιδερμίδα μας.

4. Σούπα

Ναι, σούπα. Κρύες σούπες, για την ακρίβεια. Είναι δροσιστικές, μας ενυδατώνουν, μας προσφέρουν πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά απ’ ό,τι φαντάζεστε, και – το πιο σημαντικό – οι περισσότεροι ζωμοί περιέχουν μικρές ποσότητες αλατιού, δηλαδή νατρίου, ενός από τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες που πρέπει να αναπληρώνουμε, καθώς ιδρώνουμε συνεχώς.

5. Βρώμη

Η βρώμη εξακολουθεί να είναι το καλύτερο πρωινό, ακόμα και το καλοκαίρι. Όσο την μαγειρεύουμε, απορροφά νερό, αλλά μας προσφέρει και πολύ μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες μας κρατάνε χορτασμένους, και δεν μας αναγκάζουν να καταφεύγουμε σε πρόχειρα σνακ, τα οποία μας αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο.

6. Πιπεριές

Κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες. Όποια πιπεριά κι αν προτιμάτε, πρέπει να γνωρίζετε ότι περισσότερο από 90% του βάρους της είναι νερό, αλλά μας προσφέρει και απίστευτες ποσότητες της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C.

7. Μαρούλι

96% νερό το λατρεμένο μας μαρουλάκι—όποιο είδος κι αν διαλέξετε. Είναι δικαιολογημένα, λοιπόν, η πιο δημοφιλής βάση για σαλάτα.

8. Αγγούρι

Το αγγούρι είναι λίγο παρεξηγημένο, καθώς – αντικειμενικά – η διατροφική του αξία δεν είναι και τόσο μεγάλη. Αλλά την ίδια στιγμή είναι από τα πιο δροσερά λαχανικά, καθώς περιέχει πολύ νερό. Επιπλέον, περιέχει ουσίες που βοηθούν στην αναδόμηση της επιδερμίδας.

9. Σέλερι

Ακόμα ένα λαχανικό με πολύ νερό και… όχι πολλά άλλα. Είναι τόσο χαμηλό σε θερμίδες, που πολλοί το θεωρούν τροφή με μηδενικές θερμίδες, μιας και ο οργανισμός μας μπορεί να καταναλώσει περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνει από αυτό για να το χωνέψει. Σε κάθε περίπτωση, το σέλερι είναι εκπληκτική επιλογή για απογευματινό σνακ, συνδυάζοντάς το με ένα νόστιμο dip αβοκάντο ή χούμους.

10. Καρπούζι

Το ένα και μοναδικό, το απόλυτο. Το καρπούζι πρακτικά αποτελείται από δύο πράγματα: νερό και (πολλά) αντιοξειδωτικά. Περιέχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες, και μας βοηθά με τον πιο νόστιμο και γλυκό τρόπο να ενυδατωνόμαστε. Γι’ αυτό και δεν λείπει ποτέ απ’ το ψυγείο μας το καλοκαίρι…
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ