2018-07-12 12:51:35
Φωτογραφία για Η σημασία των μικρών ύπνων μέχρι τα 2 χρόνια
Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα παιδιά χρειάζονται μικρούς ύπνους και ένα σταθερό πρόγραμμα. Τα νεογέννητα κοιμούνται όσο χρειάζονται. Μεταξύ 4 και 12 μηνών, παίρνουν δύο μικρούς ύπνους το πρωί και το απόγευμα, που διαρκούν από 20 λεπτά μέχρι και 3 ώρες. Γύρω στα 2 έτη, τα περισσότερα παιδιά κοιμούνται δύο ώρες στη μέση της ημέρας και μέχρι τα 3 έτη, κάποια παιδιά εγκαταλείπουν οριστικά τον ύπνο μέσα στη μέρα. Τι πιστεύουν όμως οι ειδικοί;

H Jodi Mindell, Παιδοψυχολόγος και Διευθύντρια του Κέντρου Διαταραχής Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, μας λέει ότι γύρω στους 18 μήνες τα παιδιά κόβουν τον πρωινό ύπνο. Σύμφωνα με εκείνη, οι ιδανικές ώρες για μικρούς ύπνους είναι αργά το πρωί και αργά το απόγευμα, αρκεί να είναι τουλάχιστον 3 ώρες απόσταση από το νυχτερινό ύπνο. Εξίσου σημαντικό είναι να το βάζετε για ύπνο στο ίδιο σημείο ώστε να νιώθει ασφάλεια και σιγουριά. Αντιθέτως, ο Παιδίατρος και ιδρυτής του Κέντρου Διαταραχών Ύπνου στο Νοσοκομείο Παίδων στη Βοστόνη, Richard Ferber, πιστεύει ότι οι δύο ύπνοι μέσα στη μέρα ίσως δημιουργήσουν πρόβλημα στο νυχτερινό ύπνο.


Η γνώμη του Παιδιάτρου T.Berry Brazelton, είναι ότι είναι καλό για το παιδί να κοιμάται δύο φορές μέσα στη μέρα, αλλά με σύντομη διάρκεια. Μετά τους 18 μήνες, το παιδί κοιμάται μία φορά αλλά να μην το αφήνουμε μετά τις 3 μ.μ. γιατί δεν θα μπορεί να κοιμηθεί κανονικά τη νύχτα.

Τέλος, ο Παιδίατρος William Sears υποστηρίζει ότι όλα τα παιδιά μετά τα 2 έτη χρειάζονται έναν απογευματινό ύπνο μίας ή δύο ωρών προκειμένου να ξεκουραστούν. Αν το νήπιο διστάζει, ενθαρρύνετέ το με τα να ξαπλώσετε μαζί του. Βοηθά η ύπαρξη σκοτεινού και ήσυχου χώρου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ