2018-07-14 01:29:22
Φωτογραφία για Η χαμένη τιμή της Ε.Ι.Ν.Α. και το «ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ» του Γ.Ν.Πατρών
Είναι γεγονός ότι το συνδικαλιστικό κίνημα μετά την εκλογική επικράτηση της Αριστεράς πνέει τα λοίσθια. Οι λόγοι είναι πολλοί και γνωστοί. Από αυτό το ψυχορράγημα δεν μπόρεσε να ξεφύγει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας, η Ε.Ι.Ν.Α. Το παράδοξο είναι ότι η συμμετοχή των γιατρών στις εκλογικές διαδικασίες είναι μεγάλη αλλά η παρουσία τους στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύτηκε την ηγεσία της Αριστεράς, αφού στις προηγούμενες εκλογές της έδωσε την πλειοψηφία: 4 έδρες η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 1 το ΚΚΕ, 1 ο ΣΥΡΙΖΑ και 3 οι ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ. Αναφέρομαι στις κομματικές καταβολές διότι ούτε είναι κρυφό, ούτε το κρύβουν και οι ίδιοι. Το ερώτημα είναι εάν συνεχίζει να εμπιστεύεται την καθοδήγηση της αριστερής ηγεσίας της Ε.Ι.Ν.Α. 

Η συμμετοχή της Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές ήταν η υποστήριξη της σε υποψηφίους της ΑΔΕΣΜΕΥΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, στην οποία συμμετέχουν γιατροί απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους, χωρίς όμως την καθοδήγηση των κομματικών δεσμεύσεων. 


Και ερχόμαστε στο προκείμενο, δηλαδή στην λειτουργία του Αιματολογικού Τμήματος του «Αγίου Ανδρέα», που κυριάρχησε στην πρόσφατη τοπική ιατρική ειδησεογραφία. 

Η Ε.Ι.Ν.Α., όπως εύστοχα γράφτηκε, κρατάει αποστάσεις από τις καταγγελίες που είδαν το φώς. Καταγγελίες που ανέδειξε, με δελτίο τύπου, η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ και η αριστερή ηγεσία της Ε.Ι.Ν.Α. φρόντισε να τις υποβάθμίσει.

Η ανακοίνωση της αρχίζει με το πρωτοφανές « ο γραμματέας τις Ε.Ι.Ν.Α εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις». Δηλαδή οι απόψεις μιας παράταξης έγιναν προσωπικές. Κατά την αριστερά ότι δεν ακολουθεί την δική της νομενκλατούρα είναι προσωπικό. Γνωστή τακτική της Αριστεράς από την Ιστορία. 

Συνεχίζει η ανακοίνωση μ΄ ένα ψέμα. Ότι το αιματολογικό τμήμα δεν είναι αυτόνομο. Στην συνείδηση του αναγνώστη αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται και για κάτι σπουδαίο. 

Τρίτο λάθος. Ευλογεί στην ουσία την μετακίνηση του γιατρού αφού υπονοεί ότι συντρέχουν κάποιοι λόγοι γι΄ αυτό. Συνεχίζει η ανακοίνωση με μια αντίφαση. Δεν υπήρχε αίτημα της συναδέλφου για την μετακίνηση της. Ξύπνησε ένα πρωί ο. κ. Σερεμέτης και η κ. Θοδωρή και χωρίς να υπάρχει αίτημα του γιατρού και αίτημα συνδρομής από το Ρίο υπέγραψαν την μετακίνηση γιατί το είδαν στα όνειρα τους?

Τα λάθη συνεχίζονται με την επίκληση του μεγάλου αριθμού ασθενών που παρακολουθεί το Ρίο. Συνεπώς, αναγνώστη, η μετακίνηση του γιατρού έχει κάποια λογική και δεν είναι ρουσφετολογική. 

Καταλήγει η Ε.Ι.Ν.Α «πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα», δηλαδή στην 6η Υ.Πε. Ο κ. Σερεμέτης και η κ. Θοδωρή να μην ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους, που αποδυναμώνουν το νοσοκομείο που υπηρετούν, και ως πολιτικά πρόσωπα. Αν τελικά πρέπει να υπάρξει ανάκληση, να το κάνει η 6η Υ.Πε.

Συνεπώς στο αρχικό ερώτημα εάν οι νοσοκομειακοί γιατροί εμπιστεύονται την καθοδήγηση της αριστερής ηγεσίας της Ε.Ι.Ν.Α., η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Δεν εμπιστεύονται μια αριστερά, που ενώ στα «μνημονιακά» χρόνια της Ν.Δ. όποιος αστός περνούσε έξω από νοσοκομείο τον κατήγγειλαν ως όργανο του παγκόσμιου κεφαλαίου, σήμερα στα χρόνια των «θεσμών» «καταπίνουν την κάμηλον»

Ανδρέας Μαζαράκης

Καρδιολόγος

Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ι.Ν.Α. στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

Μέλος της Α.Κ.Ι.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ