2018-07-14 16:04:29
Φωτογραφία για Διευθυντής μεγάλης ελβετικής τράπεζας καταδικάσθηκε για απάτες σε βάρος Ελλήνων


Δυο Έλληνες αλλά και ένας Ελβετός διευθυντής της μεγάλης Ελβετικής τράπεζας Julius Bär στη 

Ζυρίχη, καταδικάσθηκαν με ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απάτη με θύματα Έλληνες καταθέτες!

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 όταν Έλληνες πολίτες που δήθεν είχαν ανοίξει λογαριασμό με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα ζήτησαν τα χρήματά τους, χωρίς ποτέ να τα λάβουν.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν προέκυψε πως οι καταθέσεις που επί χρόνια νόμιζαν ότι είχαν στην ελβετική τράπεζα δεν υπήρχαν. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως και τα παραστατικά που λάμβαναν από τη Julius Bär, αυτά ήταν στο σύνολό τους πλαστά!

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση αυτή το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών  τον διευθυντή της ελβετικής τράπεζας και υπεύθυνο για τους Έλληνες πελάτες της, Manuel Sovilla, σε κάθειρξη 17 ετών ένα ακόμη πρόσωπο Έλληνα, τον Θωμά Καρύδα που εμφανιζόταν ως επίσημος αντιπρόσωπος της Τράπεζας στην χώρα μας και σε φυλάκιση τριών ετών την σύζυγό του.


Το δικαστήριο με την απόφασή του υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή και την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων.

Μάλιστα, αξιοσημείωτο στοιχείο της υπόθεσης είναι και το γεγονός πως η ελβετική τράπεζα αν και ενημερώθηκε επισήμως από τα ίδια τα θύματα το Δεκέμβριο του 2009 για την απάτη ουδέποτε κινήθηκε νομικά εναντίον των καταδικασθέντων ούτε και αποζημίωσε τα θύματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και τέθηκαν υπόψη του ποινικού δικαστηρίου, ο καταδικασθείς Θ. Καρύδας (ο οποίος εκτίει ποινή και για άλλη απάτη) εμφανιζόταν στην Αθήνα από το 2005 ως δήθεν επίσημος αντιπρόσωπος της Julius Bär στην Ελλάδα. Η σύμβασή του, ωστόσο, προέβλεπε τη προσέλκυση  νέων  πελατών  έναντι αμοιβής. Ο Καρύδας με τη βοήθεια του Sovilla, που γνώριζε την πραγματική του ιδιότητα και ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος  για τους Έλληνες πελάτες της ελβετικής τράπεζας, έπειθαν τους  ενδιαφερόμενους καταθέτες να ανοίξουν λογαριασμούς στο κατάστημα της  Ζυρίχης με την υπόσχεση μεγάλων αποδόσεων. Τους έδιναν μάλιστα και αποδεικτικά στη συνέχεια προκειμένου να πειστούν ότι οι λογαριασμοί άνοιξαν.

Οι ενδιαφερόμενοι κατέθεταν τα χρήματα σε λογαριασμούς του δήθεν επίσημου αντιπροσώπου της ελβετικής τράπεζας. Στη συνέχεια εκείνος τους υπόσχονταν ότι θα τα μεταφέρει στους δικούς τους στην ελβετική τράπεζα. Ωστόσο ουδέποτε μεταφέρθηκαν, υπεξαιρέθηκαν  τα χρήματα χάθηκαν.

lawandorder.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ