2018-07-14 16:06:43
Φωτογραφία για Το κακό του ΧΥΤΑ έφερε έργα και ανακύκλωση
Σε διαφορετικές κατευθύνσεις συνεχίζουν να κινούνται, Δήμος Αιγιάλειας και κάτοικοι με φορείς της Ακράτας και της Αιγείρας, έχοντας ωστόσο κοινό παρονομαστή τη διαχείριση των απορριμμάτων τους και τη χρήση ή μη του ΧΥΤΑ της περιοχής.

Ο δήμος συνεχίζει να κερδίζει χρόνο και έδαφος, στην αντιπαράθεσή του μαζί τους, έχοντας ολοκληρώσει το 95% των επιβαλλόμενων -ως αναγκαίων- έργων προσδοκώντας σε πλήρη ανατροπή των μέχρι τώρα δεδομένων του χώρου και ελπίζει σε νέα αδειοδότηση. Μόλις χθες, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε παράταση των εργασιών για την κατασκευή δεξαμενής, ενώ σύμφωνα με τον τοπικό αντιδήμαρχο Γιώργο Γιοβά ήδη έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα στραγγίδια, ενώ λειτουργεί πλέον και το βιαέριο.

Η άλλη πλευρά αμφισβητεί διαρκώς την αποτελεσματικότητα των έργων αλλά και την αδειοδότηση, επιμένοντας σε νομικές κινήσεις αλλά και πρωτοβουλίες εθελοντικής ανακύκλωσης, με γνώμονα τη μείωση σε σακούλες με σκουπίδια έξω από κάδους, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να μην εμφανιστούν πάλι τεράστιοι όγκοι απορριμμάτων και εστίες μολύνσεων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πάτρας παρακολουθεί διακριτικά τις εξελίξεις και ως προς τη νομιμοποίηση του ΧΥΤΑ κρατά επιφυλάξεις στα αποτελέσματα της ογκομέτρησης, αφού από αυτή θα διαφανεί αν αντέχει ή όχι κι αν ναι πόσους ακόμα τόνους σκουπιδιών θα δεχθεί, αφού η επιβάρυνσή του, την τελευταία 2ετία υπήρξε μεγάλη και εμφανής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ