2018-07-14 21:36:25
Φωτογραφία για Εξελιγμένα Pandur EVO για τον αυστριακό στρατό, αλλά και για εξαγωγές
Ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Μάριο Κούσανεκ παρουσίασε το νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης του αυστριακού στρατού. Για την ακρίβεια παρουσίασε τρεις εκδόσεις AVF προορισμένες για τα ορεινά στρατεύματα, το μηχανικό και για εξαγωγή.

Το όχημα Pandur Evolution (EVO) 6×6 θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Θα είναι το πρώτο που κατασκευάζεται στην Αυστρία εδώ και 17 χρόνια, ενώ 34 θα παραδοθούν στον αυστριακό στρατό.

Η νέα έκδοση του Pandur διαθέτει ισχυρότερο κινητήρα 455 ΗΡ, αυξημένη αντιναρκική προστασία, περισσότερο χώρο εσωτερικά, βελτιωμένο σύστημα πέδησης για αυξημένη οδηγική ασφάλεια, σύστημα προστασίας πυρηνικού-βιολογικού-χημικού πολέμου και βελτιωμένα ηλεκτρονικά.

Το πρόγραμμα έχει κόστος 105 εκ. ευρώ. Το Pandur EVO θα αντικαταστήσει αριθμό από τα 68 παλαιότερα Pandur I τα οποία παραδόθηκαν πριν 22 χρόνια στον αυστριακό στρατό αλλά πέρασαν από πρόγραμμα εκσυγχρονισμού κόστους 23-29 εκ. ευρώ το 2017.


Το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλάμβανε και την τοποθέτηση συστήματος προειδοποίησης λέιζερ όπως αυτό που έχει τοποθετηθεί στα οχήματα γενικής χρήσης Iveco Light Multipurpose Vehicles.

Στην παρουσίαση επιδείχθηκαν και δύο οχήματα αναγνώρισης Dingo 2 από τα οποία 40 θα παραδοθούν στον αυστριακό στρατό ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο, με ρυθμό τεσσάρων οχημάτων τον μήνα με κόστος 64 εκ. ευρώ.

Τα Dingo 2 διαθέτουν τηλεκατευθυνόμενο πύργο μάχης της Elbit εξοπλισμένο με πολυβόλο MG74, αποστασιόμετρο λέιζερ, σύστημα θερμικής απεικόνισης και ψηφιακό σύστημα επικοινωνιών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ