2018-07-17 17:46:53
Φωτογραφία για Ανασφάλιστα τα σπίτια και οι επιχειρήσεις στη Μάνδρα
Δελτίο τύπου του Κέντρου Εργασίας Αναπήρων Άνω Λιοσίων

 

Ασφαλιστικές εταιρείες μετά τις πλημμύρες στη Μάνδρα δεν ασφαλίζουν επιχειρήσεις ούτε και σπίτια. Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ «ο Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Εκπρόσωπος Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, λέει ότι: "Στη Μάνδρα οι ασφαλιστικές δεν προχωρούν σε καλύψεις γιατί η καταστροφή δεν είναι πιθανότητα αλλά βεβαιότητα πλέον για την περιοχή".

Όλοι λοιπόν αναγνωρίζουν -και τα μη κλαδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης- τη δυσκολία της ασφαλιστικής αγοράς να προσφέρει καλύψεις για ένα γεγονός που είναι σίγουρο ότι θα επαναληφθεί, όπως είναι η περίπτωση των πλημμυρών στη Μάνδρα. Αυτό όμως δεν μπορεί να σημαίνει ότι οι συλλογικοί φορείς της ασφαλιστικής αγοράς θα πρέπει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά. Η περίπτωση της Μάνδρας, ίσως όμως είναι η καλύτερη αφορμή για την ασφαλιστική αγορά να προχωρήσει σε σοβαρές πρωτοβουλίες και να αναδείξει και τον ρόλο της ως συμβούλου και ως φορέα πρόληψης, έναντι των φυσικών καταστροφών.

Ειδικά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), ο οποίος εκπροσωπεί τους μεσίτες, που με τη σειρά τους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τους πελάτες τους και όχι τις ασφαλιστικές εταιρείες, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει πιο ενεργά, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Μάνδρας αλλά και άλλων περιοχών, όπως π.χ. να χρηματοδοτήσει μια μελέτη με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον;
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ