2018-07-19 17:23:34
Φωτογραφία για Ο τελευταίος συνιδρυτής της Siri παραιτήθηκε από την Apple
Ο Tom Gruber είναι ένας από τους δημιουργούς της Siri όπου και σήμερα παραιτήθηκε από την Apple, αναφέρει η The Information. Ταυτόχρονα ο εκπρόσωπος της εταιρείας (Apple) επιβεβαίωσε την αποχώρηση.

Αναφέρεται ότι ο Gruber παραιτήθηκε λόγο της συνταξιοδότησης του. Ήταν ο τελευταίος δημιουργός της Siri, ο οποίος εργάστηκε στην Apple. Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ο John Giannandrea , ο πρώην επικεφαλής του τμήματος αναζήτησης και τεχνητής νοημοσύνης της Google, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του βοηθού.

Ο Tom Gruber ανέπτυξε την Siri μαζί με τον Doug Kittlaus και τον Adam Cheyer. Αρχικά, κυκλοφόρησαν την Siri ως ξεχωριστή εφαρμογή στο App Store και δύο μήνες αργότερα εξαγοράστηκαν από την Apple. Στη συνέχεια, οι προγραμματιστές του επιχειρήματος άρχισαν να εργάζονται στην Apple.

Ο Kittlaus παραιτήθηκε από την Apple το 2011 και ακολούθησε αργότερα ο Cheyer το 2012. Μαζί ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους και κυκλοφόρησαν μια νεα βοηθό φωνής με την τεχνητή νοημοσύνη την Viv. Το 2016 την Viv αγόρασε η Samsung και στη βάση της δημιούργησε το Bixby βρίσκεται σήμερα στα κινητά της και όχι μόνο.


Παρά το γεγονός ότι η Apple ήταν μία από τις πρώτες που εισήγαγε την βοηθό φωνής, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία αντιμετώπισε αυξημένη κριτική στις δυνατότητες του Siri αφού έχει βαλτώσει. Το IOS 12 διαθέτει τη νεα δυνατότητα "Συντομεύσεις". Με τη βοήθειά της, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι φωνητικές εντολές. Λειτουργεί με βάση την εφαρμογή Workflow, την οποία αγόρασε η Apple το 2017.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ