2018-07-23 10:00:11
Φωτογραφία για Η ευαίσθητη περιοχή έχει τις ευαισθησίες της
Μολύνσεις και ερεθισμοί στην ευαίσθητη περιοχή τώρα το καλοκαίρι; Κι όμως αν πάρεις τα σωστά μέτρα θα μπορέσεις να μειώσεις τις πιθανότητες εμφάνισής τους.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάνουν τις γυναίκες ιδιαίτερα ευάλωτες στις φλεγμονές των γεννητικών οργάνων, κυρίως το καλοκαίρι. Οι περισσότερες οφείλονται σε μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες ή ιούς) που συνήθως ενδημούν στην αμμουδιά. Τα επακόλουθα συνήθως είναι δύσοσμες κολπικές εκκρίσεις, φαγούρα εσωτερικά ή γύρω από την εξωτερική περιοχή του κόλπου κ.ά.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί στο «Congress on Women's Health & Disease»:

"Ερεθισμούς στην ευαίσθητη περιοχή μπορούν να προκαλέσουν και τα συνθετικά εσώρουχα, ενώ μερικές φορές μια φλεγμονή προκαλείται από μικρόβια που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής ή από μια πρόσφατη θεραπεία με αντιβιοτικά (τα οποία καταστρέφουν τα «φιλικά» βακτήρια, που διατηρούν τα κολπικά ένζυμα σε φυσιολογικά επίπεδα)".


Πώς θα τα προλάβεις όλα αυτά; Μα με το να ακολουθήσεις κατά γράμμα τους παρακάτω κανόνες προσωπικής υγιεινής που συστήνουν οι γιατροί:

Ο «δεκάλογος» της σωστής υγιεινής

* Μην πλένεις την ευαίσθητη περιοχή με κοινά αφρόλουτρα ή σαπούνια που είναι «σκληρά». Χρησιμοποίησε μόνο ειδικά φυτικά καθαριστικά προϊόντα, που δεν αλλοιώνουν τη φυσική οξύτητα του κόλπου και προσαρμόζονται στο pH της κάθε ηλικίας (κάθε ηλικία έχει ξεχωριστό pH).

* Εάν έχεις ευαισθησία στους ερεθισμούς, καλό θα είναι να αποφεύγεις τις σερβιέτες και τα σερβιετάκια ακόμη και αυτά με άρωμα, που επιβαρύνουν τους βλεννογόνους.

* Όταν χρησιμοποιείς την τουαλέτα, πάντα να σκουπίζεσαι με φορά από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για να μην επιτρέψεις στους μικροοργανισμούς να μεταφερθούν στον κόλπο.

* Προτίμησε τα βαμβακερά εσώρουχα, καθώς τα συνθετικά αυξάνουν τη θερμοκρασία, ερεθίζουν την περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.

* Απόφυγε την καθημερινή χρήση του στρινγκ, καθώς δημιουργεί τριβές. Γι' αυτό και οι γυναικολόγοι δεν το συνιστούν σε γυναίκες ευαίσθητες σε μυκητιάσεις και ερεθισμούς.

* Κατά τη διάρκεια της περιόδου να αλλάζειε συχνά σερβιέτα και να επιμένεις περισσότερο στην υγιεινή της περιοχής.

* Αν χρησιμοποιείς ταμπόν, δεν πρέπει να παραμένει στον κόλπο για περισσότερο από 3-4 ώρες, γιατί μπορεί να επιβαρύνει τη χλωρίδα της περιοχής. Επιπλέον πρέπει να χρησιμοποιείς το σωστό μέγεθος ανάλογα με τη ροή του αίματος και την ηλικία σου (τα νεαρά κορίτσια πρέπει να χρησιμοποιούν το μικρότερο).

* Απόφυγε την άσκοπη λήψη αντιβιοτικών. Όταν ο γιατρός κρίνει ότι είναι αναγκαία, τότε φρόντισε να προσθέσε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο την κατανάλωση γιαουρτιού.

* Μην καταναλώνεις πολλά γλυκά, καθώς ενθαρρύνουν την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στον κόλπο, δίνοντας έτσι τροφή σε ανεπιθύμητους οργανισμούς.

* Οι κολπικές πλύσεις προστατεύουν από την κολπίτιδα αλλά δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση. Η χρήση τους ενδείκνυται 2 φορές το μήνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Και φυσικά μην ξεχνάς ότι ο πιο σημαντικός σύμβουλος για την υγιεινή της γυναίκας είναι ο γυναικολόγος.

Πηγη

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ