2018-07-23 20:33:29
Φωτογραφία για Κρήτη: Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες στα Χανιά
Πραγματική μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς νότιους ανέμους δίνουν οι... πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά, που έχει ξεσπάσει από τις 2 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή των Βρυσσών, στο ύψος του Αγίου Φανουρίου.

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, με υδροφόρα οχήματα και συνεχείς ρίψεις νερού από τα δύο ελικόπτερα, αλλά και τη συνδρομή κατοίκων της περιοχής και εθελοντών προσπαθούν να “κυκλώσουν” τη φωτιά, διακόπτοντας το καταστροφικό της έργο.

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων, ενώ οι κάτοικοι των Βρυσών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Ωστόσο από την πύρινη λαίλαπα δε γλίτωσε το πευκόδασος του Αποκόρωνα, το οποίο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή.

Στο νοσοκομείο…λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας μία έγκυος γυναίκα στην περιοχή των Βρυσσών, εξαιτίας των πυκνών καπνών που έχουν σκεπάσει την περιοχή, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η νεαρή γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία της.

Επίσης στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και μικρά παιδιά, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ