2018-08-03 01:03:36
Φωτογραφία για Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει μικρότερη μερίδα στο πιάτο
Πρόκειται για μια πολύ κοινή, αλλά λανθασμένη αντίληψη που έχουν πολλοί άνθρωποι σχετικά με τη διατροφή! Ουσιαστικά, όταν ο κόσμος όταν ακούει υγιεινή διατροφή, το μυαλό του πάει αυτόματα σε μικρές μερίδες φαγητού με μπρόκολα και κουνουπίδια!

Αυτό που πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου για να μην γίνεται σύγχυση είναι πως υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει μικρότερη μερίδα στο πιάτο!

Μια νέα έρευνα διαπίστωσε πως όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το υγιεινό φαγητό, τείνουν να επιλέγουν μικρότερες μερίδες φαγητού, αλλά δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Duhhh, όταν οι συμμετέχοντες σκέφτονταν την υγεία τους, επέλεγαν μικρότερες μερίδες, ενώ όταν σκέφτονταν την ευχαρίστησή τους επέλεγαν μεγαλύτερες μερίδες φαγητού.

Οι ερευνητές συνεργάστηκαν με συμμετέχοντες διαφόρων τύπων σώματος, ανάμεσα στους οποίους ήταν άτομα με «κανονικό» για το ύψος τους βάρος, αλλά και άτομα με παχυσαρκία.


Στη συνέχεια τους είπαν να σκεφτούν ένα από τα τρία πράγματα πριν επιλέξουν τη μερίδα τους για μεσημεριανό γεύμα. Μια ομάδα σκέφτηκε σχετικά με τις επιπτώσεις της τροφής στην υγεία. Μια ομάδα σκέφτηκε σχετικά με την ευχαρίστηση που περίμεναν να βιώσουν όταν έτρωγαν ενώ η τρίτη ομάδα επικεντρώθηκε στην ανάγκη να παραμείνουν χορτασμένοι μέχρι το επόμενο γεύμα. Μια ακόμα ομάδα δεν χρειαζόταν να σκεφτεί τίποτα!

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από το βάρος τους, επέλεξαν μικρότερες μερίδες όταν τους είπαν να σκεφτούν για τις επιπτώσεις του φαγητού στην υγεία τους.

Όταν τους είπαν να σκεφτούν την ευχαρίστηση, οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες επέλεξαν μεγαλύτερες μερίδες σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες με κανονικό βάρος.

Όταν σκέφτηκαν το να παραμείνουν χορτασμένοι μέχρι το επόμενο γεύμα, οι περισσότεροι συμμετέχοντες επέλεξαν μεγαλύτερες μερίδες, ανεξάρτητα από το βάρος τους.

Η απεικόνιση του εγκεφάλου αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες με παχυσαρκία «είχαν μεγαλύτερη δραστηριότητα σε μια περιοχή επεξεργασίας γεύσης του εγκεφάλου όταν σκέφτονταν την ευχαρίστηση απ’ το να τρώνε το φαγητό» ενώ όλοι πήραν μεγάλες μερίδες όταν σκέφτηκαν ότι δεν θέλουν να πεινάσουν στη συνέχεια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ