2018-08-03 22:06:48
Φωτογραφία για Στα 88 τα επιβεβαιωμένα θύματα της τραγωδίας – Κατέληξε η μητέρα του 6 μηνών βρέφους
Συνεχίζεται το ανθρώπινο δράμα στην ανατολική Αττική, με τη λίστα των νεκρών να ανέρχεται στους 88 και τον αριθμό των αγνοουμένων στον ένα.

Η αύξηση στον αριθμό των θυμάτων σήμερα οφείλεται στον θάνατο μιας 35χρονης γυναίκας η οποία νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού.

 Η ιστορία της θλιβερή όπως και πολλών ακόμη ανθρώπων που βίωσαν την φρίκη της φωτιάς. Πρόκειται για την μητέρα του 6 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του την 23η Ιουλίου την ώρα που ο πυροσβέστης πατέρας του και σύζυγος της εκλιπούσας «πάλευε» με τις φλόγες για να σώσει ανθρώπινες ζωές.

Τραγική φιγούρα, η γιαγιά του μωρού η οποία μιλώντας στην Guardian συγκλονίζει: «Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν είχε καν βαφτιστεί. Πέθανε στα χέρια της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφότου η πυρκαγιά έφτασε στο Μάτι».


«Βρήκαμε τη Μαργαρίτα με το μωράκι μέσα στη θάλασσα καμένους και τους δύο. Αλλάζαμε εναλλάξ την αγκαλιά και προσπαθούσαμε να κρατήσουμε το παιδί για πολλές ώρες... Η Μαργαρίτα πρόλαβε να φθάσει στη θάλασσα. Ήταν σοκαρισμένη και καμένη. Και το μωρό ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα ήταν καλά, έκλαιγαν και οι δύο. Η Μαργαρίτα έτρεμε, ήταν καμένη, η κατάσταση χειροτέρευε και για το μωρό και για τη Μαργαρίτα... Προσπαθούσαμε να δώσουμε στο μωρό να φάει μέσα στη θάλασσα. Την πρώτη φορά το θήλασε... τη δεύτερη το παιδί δεν μπορούσε να φάει, δυσκολευόταν, ενώ έκλαιγε... Κι ευτυχώς ήρθε ο άνδρας της ο πρώτος διασώστης που έφθασε με ασθενοφόρο. Κατά τις 11.00 το βράδυ βγήκαμε από τη θάλασσα. Διανύσαμε απόσταση 100 μέτρων μέσα σε συνθήκες πολέμου και κάναμε τεχνητές αναπνοές στο παιδί. 

Εκείνο έφυγε για το Παίδων και η Μαργαρίτα για το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά ένας άνδρας που προσπάθησε να βοηθήσει την άτυχη γυναίκα και το αγγελούδι της.

Αστεροσκοπείο Αθηνών: Καταστράφηκε ολοσχερώς το 70% στο Μάτι

Ενδεικτικό της καταστροφής που υπέστη η περιοχή στο Μάτι, είναι ο χάρτης που διαβίβασε στην κυβέρνηση το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και δείχνει ότι η φωτιά κατέστρεψε το 70% του οικισμού, ενώ το υπόλοιπο 30% αντιστοιχεί κυρίως σε μερικώς καμένες εκτάσεις.

40 οι τραυματίες στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, 40 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενώ ένα παιδί παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», σε καλή κατάσταση.

«Ορφανές» δύο σοροί

Μυστήριο ωστόσο επικρατεί σε ότι αφορά τις δυο σορούς που εντοπίστηκαν. σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δύο σοροί χωρίς ταυτότητα είναι στα αζήτητα, καθώς παρά τις προσπάθειες, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί συγγενείς να τις αναγνωρίσουν.

Αν και υπάρχει διαθέσιμο DNA από τις σορούς αυτές, δεν έχει προσέλθει κανένας συγγενής για να ταυτοποιηθεί.

Ωστόσο, με δεδομένο πως εξακολουθεί να υπάρχει ένας αγνοούμενος από τη φωτιά δεν αποκλείεται η μία σορός να αντιστοιχεί σε αυτόν.

Ο φερόμενος ως αγνοούμενος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δηλωθεί από φιλικό πρόσωπο, αλλά δεν έχουν βρεθεί συγγενείς για να ληφθεί γενετικό υλικό, προκειμένου να γίνει και επιστημονικά η ταυτοποίηση.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ