2018-08-05 17:52:21
Φωτογραφία για Πολιτικαντισμοί του τσουβαλιού, Οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ, το βρόμικο παρασκήνιο και οι πιέσεις που ασκήθηκαν
Κι ενώ βρισκόμαστε ante portas πριν από τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, οι προβληματισμοί για τις επερχόμενες αλλαγές στο σώμα είναι πολυποίκιλες κι εξόχως

ενδιαφέρουσες.

Με τον Σκουρλέτη ν' αναλαμβάνει ρόλο προσωρινού εκτελεστικού εκδοροσφαγέα συνειδήσεων, με τον ακόμη υπαρχηγό ν' αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος στον ρόλο του τυχοδιωκτικού οππορτουνισμού.

Ο κ. Σκουρλέτης, αγνόησε και παραγνώρισε, προφανώς υπό την έγκριση του πρωθυπουργού, ότι εάν η αστυνομία δεν ήταν στο Μάτι και δεν ενεργούσε όπως ενήργησε, ούτε ο ίδιος, ούτε ο 44χρονος πρωθυπουργός του, ούτε η κυβέρνηση τους θα ήταν ακόμη στις θέσεις τους. Θα μας πείτε οι 90 νεκροί είναι λίγοι; Όχι είναι η απάντηση για οποιονδήποτε διαθέτει στοιχειώδη συνείδηση. Δεν θα ήταν όμως στις θέσεις τους, γιατί η αστυνομία δεν επέτρεψε ο δείκτης των νεκρών να εκτοξευτεί πάνω από τον αριθμό 1.000! Δυστυχώς αυτή είναι η τραγική αλήθεια και θα ήταν εάν η κατάσταση αφηνόταν πλήρως στην θεσμική εκτελεστική διεύθυνση της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής.


Ο κ. Ανδρικόπουλος γιατί δικαιώνει τον ρόλο του ως τυχοδιωκτικού καιροσκόπου, εύλογα θα μας ρωτήσετε. Η απάντηση έχει διπλό χαρακτήρα. Πρώτον, μπορεί να εμπνεύσει για ν' αποδειχτεί άξιος συνεχιστής, έστω και προσωρινός του κ. Τσουβάλα; Η απάντηση είναι όχι κι ευχόμαστε να διαψευστούμε. Και ο μέχρι τώρα βίος του από τον Ιανουάριο και μετά αυτό δείχνει. Οι λομπίστες του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν από τότε να τον κάνουν αρχηγό. Όμως, προς μεγάλη κατάπληξη τους, μέχρι και 5 ώρες πριν από τις κρίσεις, ο κ. υπαρχηγός ήταν κομμένος. Η απειλή τους στον πρωθυπουργό ότι εάν αποστρατευθεί, θα σημειωθεί ομαδική αποχώρηση τους από την ροζ κολεκτίβα της Κουμουνδούρου, τον διέσωσε. Την ώρα της μεγάλης κρίσης όμως, αντί να σταθεί στον κ. αρχηγό που ουδέποτε έβαλε βέτο για την αποχώρηση του από την επετηρίδα, λειτούργησε ως υποβολέας υπαγορεύοντας σε πραιπόζιτα την απουσία των ελικοπτέρων και των drones της αστυνομίας από τη φωτιά. Κι εδώ υπάρχει το οξύμωρο σχήμα, πως η διεύθυνση ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων (Δ.Ε.Α.Δ.), στην οποία υπάγεται και η υπηρεσία εναερίων μέσων, εποπτεύεται από τον υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας!!! Το δεύτερο, είναι όπως γνωρίζει πολύ καλά, ότι από την Πρωτομαγιά, οπότε και η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η ημερήσια διαθεσιμότητα τους, γνωστοποιείται στο ΕΣΚΕ και βρίσκονται στη δικαιοδοσία χρήσης του αρχηγού της πυροσβεστικής!!!!!! Εξ' ου και ο τυχοδιωκτισμός, εξ ού και ο καιροσκοπισμός. Περίμενε την κατάλληλη στιγμή ώστε με ένα ένα κείμενο μάλιστα που υπαγορεύθηκε και προωθήθηκε στο bloko.gr, να χτυπήσει με πάρθιο βέλος τον αρχηγό του, ανεξαρτήτως εάν αυτό το βέλος είχε την σφραγίδα της δικής του ατομικής- προσωπικής  ευθύνης.

Η ώρα της αλλαγής του κ. Τσουβάλα έφτασε. Μ' έναν απολύτως άδικο τρόπο, για έναν αξιωματικό που πρώτοι εμείς τον αμφισβητήσαμε, αλλά και υπήρξαμε και από τους πρώτους που τον στηρίξαμε βλέποντας, κρίνοντας κι αξιολογώντας τις πολιτικές του χρήσεις στην αστυνομία. Εξωστρέφεια και χρηστή διοίκηση. Οι περισσότεροι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, ίσως βλέποντας την πτώση να ήταν οπαδοί της μακιαβελικά ιδιοτελούς κραυγής, ο βασιλιάς απέθανε, ζήτω ο βασιλιάς. Δεν είναι στη δική μας φιλοσοφία ούτε η σκύλευση, πολύ δε περισσότερο η κατανόηση και απόκρυψη του παρασκηνίου, με σκοπό τα ίδια οφέλη. Ελπίζουμε ο κ. Ανδρικόπουλος να μας διαψεύσει. Δεν το πιστεύουμε, αλλά το ευχόμαστε.

Σε ότι αφορά στη διαμόρφωση του νέου ηγετικού σχήματος, αυτή λένε αξιόπιστες πληροφορίες, θα βρίσκεται έξω από την ... αριστερή αντίληψη περί αίματος στην αρένα. Αρκεί προφανώς η θυσία του πρωτομάστορα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να γίνουν τακτικές- συμπληρωματικές αναπληρώσεις, με τον κ. Καραμαλάκη υπαρχηγό, την κ. Τσιριγώτη στη θέση που κατέχει, τον κ. Δραγατάκη ως επιτελάρχη και τον κ. Παπαζαφείρη ως γενικό νοτίου Ελλάδας. Για τη θέση του αττικάρχη προορίζεται ο υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ώστε αν μη τι άλλο, να μην διαταραχθεί η λειτουργία όπως καθορίστηκε επί ημερών του κ. Τσουβάλα.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ