2018-08-07 19:06:29
Φωτογραφία για Φάε λουλούδια, κάνουν καλό
Ναι και μια φράση που οι μαχόμενοι κρεατοφάγοι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα πουν ή θα γράψουν. Τα χόρτα είναι η τελευταία τους επιλογή.

       

Η σαλάτα είναι πάντα το ξεκίνημα για να ζεσταθεί το στομάχι τους. Ποτέ το μοναδικό τους γεύμα. Οπότε δεν θα μπορούσαν με τίποτα να διαβάσουν όσα ακολουθήσουν από δω και κάτω. Γι’ αυτό βαστάτε γερά φίλοι παμφάγοι και κρατήστε τα νεύρα σας.

       

Εκτός από τα χορταρικά που όταν τα τρως νιώθεις σα να είσαι αγελάδα, υπάρχουν και τα λουλούδια που μπορείς να φας. Ναι, καλά βλέπεις. Δεν θα μετατραπείς σε μέλισσα ή άλλο έντομο. Αντιθέτως, θα αντιληφθείς αρκετά ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό σου. 

       

Η διατροφολόγος Σάρα Χας από το Σικάγο αναφέρει στο Women's Health ότι συγκεκριμένες ποικιλίες λουλουδιών προσφέρουν σημαντικά θωρακίσματα στην λειτουργία του οργανισμού. Το αγιόκλημα και οι γαρδένιες φερ’ ειπείν ενδυναμώνουν με την αντιοξειδωτική τους δράση τον εγκέφαλο και φροντίζουν ώστε να παραμένει διαυγής όσο μεγαλώνεις.

       

Τα πέταλα του νεροκαρδάμου, της παιωνίας και του τριαντάφυλλου περιέχουν φαινόλες που προλαμβάνουν τις πιθανές φλεγμονές μετά την εκγύμναση και επιταχύνουν την διαδικασία επούλωσης των μυών.

       

Είτε μέσα στη σαλάτα, είτε σε ψημένο τοστ, είτε ως συστατικά σε ξύδι, μέλι, σιρόπι και αρωματικό λάδι, τα λουλούδια μπορούν να γίνουν τροφή... για σκέψη!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ