2018-08-08 22:37:41
Φωτογραφία για ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ Μόσχας 3-3
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-2 της Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με τους Ποπόφ (7’) και Πρόμες (17’), ωστόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» έφτασε στη νίκη με τους Πρίγιοβιτς (29’ πεν.), Λημνιό (37’) και Πέλκα (44’). Η Σπαρτάκ έχασε πέναλτι στο 71’ με τον Πρόμες. Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (14/8), στη ρωσική πρωτεύουσα.

Το ματς ξεκίνησε με… ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ, παρά την θερμή ατμόσφαιρα της Τούμπας και την υψηλή θερμοκρασία της βραδιάς. Μόλις στο 7' η άμυνα του ΠΑΟΚ συνελήφθη κοιμώμενη και σε μια γρήγορη και αποτελεσματική πρωτοβουλία των Ρώσων ο Ποπόφ με ωραίο σουτ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη ανοίγοντας το σκορ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ξεπεράσει το ψυχολογικό σοκ και στο 14' πλησίασε στο γκολ, αλλά ο Πρίγιοβιτς από καλή θέση και σε μεταβίβαση του Πέλκα έστειλε αδύναμο σουτ που δεν ανησύχησε τον Μαξιμένκο.


Από αδράνεια της ελληνικής άμυνας στο 17’ ο Πρόμες έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα εξοστρακίστηκε και ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά μετά το οριζόντιο δοκάρι, πέρασε την γραμμή τέρματος με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να προηγηθούν με 2-0.

Η ρωσική ομάδα με ποιότητα έδειχνε να ελέγχει το ματς, όμως ο ΠΑΟΚ αντέδρασε δυναμικά. Στο 27' ο Πέλκας πλησίασε στο γκολ αλλά το πλασέ του, έδιωξε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο. Από το κόρνερ προήλθε το πέναλτι με απόκρουση της μπάλας από το χέρι του Ζομπνίν, και ο Πρίγιοβιτς στο 29' από την άσπρη βούλα μείωσε σε 2-1.

Το γκολ άλλαξε τις ισορροπίες και οι γηπεδούχοι πήραν πρωτοβουλίες που δεν είχαν πάρει ως τότε στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και για πρώτη φορά οι Ρώσοι έδειξαν αδυναμίες. Στο 37' από βαθιά μπαλιά του Βαρέλα στον Μάτος ο Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα και ο Λημνιός με αριστερό βολέ ισοφάρισε σε 2-2!

Στο 44' ο ΠΑΟΚ πήρε και προβάδισμα μέσα σε αποθέωση. Από καταπληκτική ενέργεια του Μάτος από δεξιά και παράλληλη σέντρα, ο Πέλκας παραβίασε την εστία του Μαξιμένκο για τρίτη φορά ανεβάζοντας το θερμόμετρο στα ύψη!

Στο 51' ο Πρόμες έψαξε την ισοφάριση, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ δημιούργησε δύο φάσεις με τον Πέλκα και τον Ουάρντα, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 70' ο ισραηλινός διαιτητής καταλόγισε ένα αυστηρό πέναλτι σε βάρος του Χατσερίντι, σε μαρκάρισμα του στον Λουίς Αντριάνο. Ο Πρόμες δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη και έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην μεγάλη νίκη με το τελικό 3-2.

ΠΑΟΚ – Σπαρτάκ Μόσχας 3-2 (Novasports 2)

Γκολ: 7' Ποπόφ (Σπαρτάκ), 17' Πρόμες (Σπαρτάκ), 29' πεν. Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ), 37' Λημνιός (ΠΑΟΚ), 44' Πέλκας (ΠΑΟΚ)

71' ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλτι του Πρόμες

Κίτρινες κάρτες: Ελ Καντουρί, Χατσερίντι - Ζιγκό, Ζομπνίν, Λομοβίτσκι, Φερνάντο

Κόκκινες κάρτες: -

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λέο Μάτος, Χατσερίντι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαουρίσιο (84' Σακχόφ), Κάνιας, Πέλκας, Ελ Καντουρί (61' Ουάρντα), Λημνιός (79' Λεό Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζίγκο, Μποκέτι (90' Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Ζομπνίν, Φερνάντο, Ποπόφ (64' Τιμοφέεφ), Λομοβίτσκι, Πρόμες, Λουίζ Αντριάνο (77' Ζε Λουίς).

 

  Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ