2018-08-08 23:06:24
Φωτογραφία για Elbit: Ανέλαβε τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου για τις ισραηλινές κορβέτες Sa’ar 6
Συμβόλαιο ύψους 85 εκατ. δολαρίων έλαβε η ισραηλινή εταιρεία... Elbit Systems Ltd. από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την κατασκευή εγκατάσταση και ολοκλήρωση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου στις τέσσερις κορβέτες τύπου Sa’ar 6. Το συμβόλαιο θα υλοποιηθεί εντός περιόδου 10 ετών και αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου νέας τεχνολογίας που μαζί με το Ναυτικό του Ισραήλ δοκιμάστηκαν υπο ρεαλιστικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα ναυπήγησης των τεσσάρων κορβετών Sa’ar 6 ξεκίνησε τον Μάιο του 2015 σε συνεργασία με την γερμανική κυβέρνηση και γερμανικής ναυπηγική εταιρεία. Το σχέδιο της κορβέτας Sa’ar 6 βασίζεται στην γερμανική κλάσης κορβέτας Braunschweig. Και τα τέσσερα πλοία θα ναυπηγηθούν στην Γερμανία από τις εταιρείες German Naval Yards Holdings & ThyssenKrupp Marine Systems. Το πρώτο πλοίο θα παραδοθεί το 2019 και από το συνολικό κόστος της ναυπήγησης το 1/3 θα χρηματοδοτηθεί από την Γερμανική κυβέρνηση και τα 2/3 από το Ισραήλ.


Οι κορβέτες Sa’ar 6 έχουν μήκος 90 μέτρα εκτόπισμα 2000 τόνους και είναι εξοπλισμένες με ένα κύριο πυροβόλο Oto Melara των 76χλστ/62, δύο συστήματα Typhoon Weapon Stations, 32 κάθετα εκτοξευόμενους αντιαεροπορικούς πυραύλους Barak-8, το σύστημα αεράμυνας σημείου C-Dome, 16 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες των 324 χλστ και ένα ελικόπτερο SH-60. Το κύριο ραντάρ του πλοίο είναι το ισραηλινό EL/M-2248 MF-STAR τεχνολογίας AESA.

Τα πλοία θα έχουν ως αποστολή την προστασία των υποδομών άντλησης φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αν Μεσόγειο από επιθέσεις της Hezbollah και Παλαιστινιακών τρομοκρατικών οργανώσεων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ