2018-08-09 09:46:21
Φωτογραφία για Τα φθηνότερα μέρη στην Ελλάδα για διαμονή και φαγητό
Θα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα: Τίποτα δεν είναι εξωπραγματικά φθηνό τον Αύγουστο. Ωστόσο, αν θέλεις πολύ να κάνεις διακοπές τον δημοφιλέστερο-για-διακοπές μήνα του χρόνου, και το πάρεις απόφαση ότι θα τρως μακαρόνια και φακές όταν γυρίσεις, δεν χρειάζεται να διαθέσεις τετραψήφιο ποσό για να τα καταφέρεις. Ειδικά αν διαλέξεις προορισμό σοφά –κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, «μαρτυρώντας» τα οικονομικότερα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα.

(*) Οι τιμές των δωματίων έχουν υπολογιστεί για το Σαββατοκύριακο 11-12 Αυγούστου. Προς το τέλος του μήνα, είναι πιθανό να τις βρείτε χαμηλότερες.

Το Πήλιο

Είναι κοινό μυστικό μεταξύ των ταξιδιωτικών συντακτών της χώρας πως όταν ψάχνεις φθηνά δωμάτια σε «δύσκολη» περίοδο, το Πήλιο σώζει την κατάσταση. Και γιατί όλοι το αγαπάνε (πώς να μην το αγαπάς; Έχει κουκλίστικα χωριά, μαγεμένα δάση και φανταστικές παραλίες) και γιατί έχει διαμερίσματα σαν αυτό στα 30€, δωμάτια σαν αυτό στα 35€ το δίκλινο με πρωινό, δωμάτια σε αρχοντικά όπως αυτό,  αυτό και αυτό στα 40€, και δωμάτια πλάι στη θάλασσα σαν αυτό στα 42€.  Το δε φαγητό, που είναι καταπληκτικό, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 15-17€ το άτομο –αναλυτικές προτάσεις εδώ.


Η Ηλεία

Είναι μια από τις λιγότερο εξερευνημένες γωνιές της Πελοποννήσου, κι αυτό έχει από μόνο του την χαρά της ανακάλυψης. Έχει, επίσης, ωραιότατες παραλίες (Καϊάφα, κανείς;), σούπερ ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους (το βαρύ πυροβολικό της Ολυμπίας και τη μικρούλα και γλυκύτατη Ήλιδα) και πολύ καλές τιμές: Στα 30-35€ βρήκαμε δίκλινα δωμάτια στην Ολυμπία (αυτό, αυτό και αυτό) στα 45-50€ πλάι στη θάλασσα στη Ζαχάρω (εδώ κι εδώ) στα 50-55€ στην ορεινή μεν πανέμορφη δε Ανδρίτσαινα (αυτό και αυτό). Για φαγητό, θα υπολογίσετε περί τα 15€ το άτομο –προτάσεις έχουμε αναλυτικά εδώ.

Η Σαμοθράκη

Το πρώτο νησί που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για φθηνούς προορισμούς στην Ελλάδα, η Σαμοθράκη με τους καταρράκτες της και τα φαντασμαγορικά φυσικά τοπία έχει δωμάτια σαν αυτό στα 35€ το δίκλινο, σουίτες (!) στα 50€ και ευρύχωρα, χρωματιστά δωμάτια σαν αυτά στα 54€.  Για το δε φαγητό δεν θα πληρώσετε σχεδόν πουθενά περισσότερα από 12-15€ το άτομο.

…και η Θράκη, γενικότερα

Όχι, Θράκη δεν είναι μόνο ο Έβρος –τα απόκοσμα τοπία του οποίου εδώ που τα λέμε θα σας εξέπλητταν, αν δεν αφιερώνατε όλο σας τον χρόνο να κάνετε βουτιές και κανό στο Νέστο, να τρώτε και να πίνετε και να βολτάρετε στην παλιά πόλη της Ξάνθης και να εξερευνείτε σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια σαν τη Σταυρούπολη και τα Πομακοχώρια. Η Θράκη είναι ο παράδεισος του μικρού εξερευνητή (και) τον Αύγουστο, και έχει και ωραιότατα δωμάτια με 30€ στην Κρεμαστή με 35€ στα Κιμμέρια, και με 37€ στην Ξάνθη. Το δε φαγητό  κυμαίνεται στα 12-15€ το άτομο –και είναι η χαρά του κρεατοφάγου.

Η Κάλυμνος

Θα το ομολογήσουμε, στην έρευνά μας για χαμηλές τιμές η Κάλυμνος ήταν έκπληξη: Με την δημοφιλία της να ανεβαίνει σταθερά τα τελευταία χρόνια (χάρη και, αλλά όχι μόνο, στον τουρισμό «περιπέτειας» που έχει προωθήσει πολύ σωστά) δεν περιμέναμε να βρούμε δωμάτια στην θάλασσα με λιγότερα από 40€ το δίκλινο στα μέσα Αυγούστου. Βρήκαμε, όμως: Αυτό, αυτό και αυτό και αυτό. Σαν να μην έφτανε αυτό, έχει και καταπληκτικό φαγητό σε ένα μέσο όρο ταβερνο-λογαριασμού στα 15€ το άτομο.

Η Κάρπαθος

Ένα από τα ωραιότερα νησιά του Νότιου Αιγαίου, μπορεί να θέλει λίγο παραπάνω ταξίδι για να φτάσεις ως εδώ αν ξεκινάς από την Αθήνα (από την Ρόδο ή την Κρήτη, ας πούμε, είναι πολύ πιο εύκολο) θα σε αποζημιώσει όμως πρώτον με απίστευτα χωριά, δεύτερον με συγκλονιστικές παραλίες και τρίτον με ωραιότατες αυγουστιάτικες τιμές: Στα 45€ το δίκλινο βρήκαμε δωμάτια εδώ σε ένα από τα ωραιότερα χωριά του νησιού, στα 55€ εδώ και στα 65€ εδώ, πλάι στο κύμα. Οι δε τιμές του φαγητού είναι επίσης ωραιότατες: στα 12€ το άτομο κατά μέσο όρο για μαγειρευτά, λιγότερα από 20€ για ψάρι.

Η Ζάκυνθος

Έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του Ιονίου, σούπερ νυχτερινή ζωή –αν δε σε ενοχλούν οι μεθυσμένοι τουρίστες− και κάτι από μαζικό τουρισμό που ναι μεν χαλάει λίγο το τοπικό χρώμα, ρίχνει όμως και τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα όλου του Ιονίου (κάτι δίνεις κάτι παίρνεις πάντα). Κάπως έτσι, έχεις δωμάτια σαν αυτό στα 47€ το δίκλινο, σπιτάκια σαν αυτό στα 54€ και ευρύχωρα στούντιο σαν αυτό στα 55€. Το δε φαγητό μπορεί να πέσει και στα 10€ το άτομο, παραμένοντας αξιοπρεπές –αν και ο μέσος όρος στα ταβερνάκια του νησιού είναι γύρω στα 15€.

Τα Ζαγοροχώρια

Ναι, θα χρειαστεί να απαρνηθείτε τις παραλίες –αλλά οι βουτιές στον Βοϊδομάτη και τον Αώο είναι εξίσου διασκεδαστικές, πολύ πιο δροσερές και εξαιρετικά πρωτότυπες. Και αν αυτός δεν είναι λόγος αρκετός, από 30€ το δίκλινο ξεκινούν οι τιμές σε υπέροχους ξενώνες σαν αυτόν και αυτόν και από 40€ εδώ και εδώ. Το δε φαγητό είναι πάντα συγκλονιστικό, και κυμαίνεται σταθερά στα 15€ το άτομο (αναλυτικές προτάσεις έχουμε εδώ).
in2life.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ