2018-08-09 10:00:14
Φωτογραφία για Ο καλύτερος εργοδότης του κόσμου; Διαβάστε τι προσφέρει στους εργαζόμενους και θα πάθετε πλάκα...
Μια διαφορετική φιλοσοφία στον χώρο της εργασίας ακολουθεί ο εργοδότης μιας εταιρείας προγραμματισμού στο Σικάγο, προσφέροντας λογικά ωράρια εργασία (40 ώρες την εβδομάδα) και ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να κοιμούνται περισσότερο, να παραμένουν υγιείς και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

 Η εταιρεία Basecamp του Τζέισον Φρέντ, η οποία αποτελείται από 50 εργαζομένους, προσφέρει τα εξής οφέλη:

-Τετραήμερη εργασία το καλοκαίρι (30 ώρες την εβδομάδα)

 -100 δολάρια τον μήνα για το γυμναστήριο, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικά προγράμματα όπως γιόγκα κτλ.

 -100 δολάρια τον μήνα για μασάζ

-Συνδρομές για την αγορά φρούτων και λαχανικών τοπικής παραγωγής

-Τη δυνατότητα να εργάζονται όπου θέλουν στη χώρα

-Ένα μηνιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε τρία χρόνια

-16 εβδομάδες άδειας σε νέους γονείς, τι οποίες θα πληρώνονται


Ο Τζέισον, ο οποίος είναι πατέρας ενός μωρού 15 μηνών, είπε ότι θέλει οι εργαζόμενοί του να βγαίνουν από το γραφείο και να απολαμβάνουν τη ζωή. Οι μισθοί τους είναι από τους υψηλότερους στη χώρα.

Αντί να τους δώσει επιπλέον 100 δολάρια που δεν χρειάζονται, αυτά τα προνόμια τους ωθούν να συμπεριφέρονται με τρόπους που μπορούν να τους κάνουν περισσότερο υγιείς και ευτυχισμένους.   Η πολιτική των διακοπών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής.

Οι εργαζόμενοι παίρνουν συνολικά τρεις εβδομάδες άδεια. Μπορούν να περάσουν κάποιο από τον χρόνο τους με όλα τα έξοδα πληρωμένα σε ταξίδια που προσφέρει το Basecamp.

Αυτή τη χρονιά, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε προορισμούς όπως το Γκραντ Κάνιον, την Ιταλία, την Αιθιοπία. Οι εργαζόμενοι επιλέγουν από το ετήσιο «βιβλίο» για να κάνουν τα ταξίδια τους, διαρκείας πέντε έως επτά ημερών, μόνοι τους ή με τους αγαπημένους τους.   Επίσης, το Basecamp οργανώνει το πρόγραμμα των διακοπών των εργαζομένων για να μην προσθέσει περεταίρω άγχος γι’ αυτό στους εργαζόμενους.

Ο Τζέισον λέει χαρακτηριστικά: Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο - Θέλουμε να κάνετε διακοπές. Σας παρακαλώ, βγείτε έξω από εδώ! 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ