2018-08-09 20:45:11
Φωτογραφία για Γιατί δεν πρέπει ποτέ να πλένετε ή να χρησιμοποιείτε ξανά το ίδιο προφυλακτικό
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συμβουλεύουν να μην πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται τα ίδια προφυλακτικά... επειδή χάνουν την αποτελεσματικότητά τους.

Η σωστή χρήση των προφυλακτικών και η προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ είναι εξαιρετικά σημαντική, ειδικά λόγω της αύξησης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, μόνο το 24% των γυναικών και το 34% των ανδρών ηλικίας 15 έως 44 ετών χρησιμοποίησαν προφυλακτικό κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεξουαλικής επαφής τους τον τελευταίο χρόνο.

Και αυτό θα μπορούσε να είναι μία από τις αιτίες της αύξησης των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων ασθενειών.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ανέφεραν ότι το 2016 καταγράφηκαν πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια και η σύφιλη, ο υψηλότερος αριθμός όλων των εποχών. Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορούσε τα χλαμύδια, τα οποία μπορούν να βλάψουν το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας και να επηρεάσουν τις πιθανότητες σύλληψης αν μείνουν χωρίς θεραπεία.


profulaktiko

Πώς γίνεται λοιπόν η σωστή χρήση προφυλακτικού;

Εκτός από τη χρήση του προφυλακτικού μόνο μία φορά, δείτε τι άλλο πρέπει να προσέχετε:

1. Ελέγχετε πάντα την ημερομηνία λήξης τους, καθώς τα προφυλακτικά δεν διαρκούν για πάντα.

2. Βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό δεν έχει εκδορές ή άλλες φθορές, ώστε να μην υπάρξει διαρροή σωματικών υγρών.

3. Προσοχή στην εφαρμογή του προφυλακτικού: δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, καθώς είναι πιθανό να σπάσει κατά την επαφή, ούτε πολύ χαλαρό, καθώς μπορεί να γλιστρήσει και να φύγει.

4. Πρέπει να υπάρχει λίγος χώρος στην άκρη για τα σπερματικά υγρά προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να σπάσει.

5. Χρησιμοποιείτε το προφυλακτικό καθ’ όλη τη διάρκεια της πράξης και όχι πριν την εκσπερμάτωση για την πρόληψη των ΣΜΝ αλλά και μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

6. Πετάτε πάντα το προφυλακτικό μετά τη χρήση αφού το τυλίξετε σε χαρτί.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ