2018-08-10 15:52:38
Φωτογραφία για “Ύποπτος χώρος” για ύπαρξη ναρκοπεδίου το Επταπύργιο, σύμφωνα με τον στρατό (ΦΩΤΟ)
Την ενδεχόμενη ύπαρξη ναρκών του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, στον Αρχαιολογικό χώρο του Επταπυργίου, γύρω από τις φυλακές του Γεντί Κουλέ, επισημαίνει ο στρατός με έγγραφο του, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Thesstoday.gr.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης

Τον χαρακτηρισμό ως ύποπτου χώρου (Υ.Χ) απέδωσε η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία μετά από έρευνα που πραγματοποίησε Μονάδα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς στην περιοχή, η οποία καταλαμβάνει έκταση περίπου 18.500 τμ.

Μετά την απόδοση του χαρακτηρισμού, ο 34 Λόχος Μηχανικού καλείται να προβεί στην τοποθέτηση των προβλεπόμενων προειδοποιητικών πινακίδων σήμανσης, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ενώ οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως Συκεών, αλλά και το τμήμα ασφαλείας Άνω Πόλης, παρακαλούνται για την ενημέρωση του εμπλεκόμενου προσωπικού και των κατοίκων της περιοχής ότι απαγορεύεται η προσέγγιση στον παραπάνω ύποπτο χώρο, προς αποφυγή ατυχημάτων και μέχρι ο χώρος να εκκαθαριστεί .


Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες του Thesstoday.gr, πριν από λίγο καιρό βρέθηκε σε παλαιά δεξαμενή του Αρχαιολογικού χώρου, μια χειροβομβίδα του Β` Παγκοσμίου πολέμου, την οποία συνέλεξε και εξουδετέρωσε μονάδα πυροτεχνουργών του στρατού.

Πηγή από εμπλεκόμενο φορέα με τον οποίο μίλησε το Thesstoday, ανέφερε πως η όλη διαδικασία για τη σήμανση και τον έλεγχο του αρχαιολογικού χώρου, είναι προφανώς προληπτική και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Άλλη πηγή ανέφερε ότι το Γεντί Κουλέ, λόγω της θέσης αλλά και της χρήσης που είχε για δεκαετίες και μάλιστα και σε περιόδους πολέμου (φυλακές υψίστης ασφαλείας, φρούριο, φυλάκιο) δεν είναι παράξενο να είχε κάποτε νάρκες, αλλά είναι μάλλον απίθανο να έχει απομείνει κάποια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο της σήμανσης αλλά και του ελέγχου της περιοχής, έχει ήδη αρχίσει να προγραμματίζεται για τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: https://thesstoday.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ