2018-08-12 09:00:42
Φωτογραφία για ΜΕΡΚΕΛ: ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ - ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ
«Μη λειτουργικό» χαρακτήρισε το σύστημα του Δουβλίνου η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, με το μεταναστευτικό να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της. Σύμφωνα με τη Die Welt, η κ. Μέρκελ επανέλαβε την πεποίθηση της για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις στο μεταναστευτικό. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμφωνία με την Ισπανία, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν «εντατικές διαπραγματεύσεις» για μια παρόμοια συμφωνία με την Ελλάδα.

Σε κοινή συνέντευξή της με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ στην πόλη Σανλουθάρ στη νότια Ισπανία, η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «σημαντικό είναι να βρεθεί ένα δίκαιο σύστημα κατανομής των προσφύγων, να μιλήσουμε με τις χώρες προέλευσης, να σταματήσουμε τους εμπόρους και τους λαθρεμπόρους και να συνάψουμε συμφωνίες επαναπατρισμού». 

Όπως πρόσθεσε: «Σύμφωνα με τη θεωρία, δεν πρέπει ποτέ να φθάσει κανείς μετανάστης ή πρόσφυγας στη Γερμανία. Αυτό δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Το σύστημα προβλέπει ότι, κατά κανόνα, το κράτος πρώτης εισδοχής είναι υπεύθυνο για την είσοδο των μεταναστών. Το σύστημα αυτό του Δουβλίνου είναι μη λειτουργικό... Η Ε.Ε. πρέπει να σέβεται τις θεμελιώδεις αξίες της, και αυτό περιλαμβάνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».


Η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι «ο ρατσισμός είναι αντίθετος με τις βασικές αξίες της Ε.Ε.» και είπε ότι η Γερμανία θα υποστηρίξει τις προσπάθειες της Ισπανίας να περιορίσει την αυξανόμενη εισροή μεταναστών από το Μαρόκο στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

ΑΜΠΕ/Die Welt

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι αλλάζει στο Google Maps
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι αλλάζει στο Google Maps
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ