2018-08-13 00:57:13
Φωτογραφία για Αξίζει βραβείο: O αστυνομικός που ακόμα κι όταν τον πυροβολούν συνεχίζει να κόβει την κλήση... [video]
Αστυνομικό που να εκτελεί το καθήκον του με τέτοια αυταπάρνηση σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί. Και μάλιστα όχι κάποιο εξαιρετικής σημασίας καθήκον, αλλά το κόψιμο μιας κλήσης σε ένα αυτοκίνητο για κάποια τροχαία παράβαση.

 Όπως βλέπουμε στις εικόνες που καταγράφει η κάμερα στο περιπολικό, ο αστυνομικός έχει σταματήσει μία Mercedes στην οποία έχει ξεκινήσει να κόβει την κλήση. Από το πλάνο φαίνεται να περνά ένας μαύρος ο οποίος λίγο αργότερα πλησιάζει από πίσω τον αστυνομικό, και τον πυροβολεί εν ψυχρώ στην πλάτη.

Ο ηρωικός αστυνομικός αντιδρά άμεσα και αρχίζει και αυτός να πυροβολεί και να κυνηγά τον άνθρωπο που προσπάθησε να του σώσει την ζωή. Όμως καθώς ήταν τραυματισμένος δεν συνεχίζει την προσπάθεια και ειδοποιεί τους συναδέλφους του να αναλάβουν από εκεί και πέρα.

Και ενώ οποιοσδήποτε άλλος στην θέση του θα τα παρατούσε και θα κοίταζε να πάει στο νοσοκομείο, αυτός επιστρέφει στο μπλοκάκι και συνεχίζει το κόψιμο της κλήσης σαν να μην συνέβη τίποτα. Και μόνο όταν έχει κάνει το καθήκον του, αποφασίζει να σταματήσει και να αφεθεί στην φροντίδα όσων έχουν φθάσει στο σημείο, καθώς πλέον έχει αρχίσει να αιμορραγεί σοβαρά από την πλάτη.


Το απίστευτο αυτό περιστατικό που κατέγραψε ο φακός, έδωσε στον Nizaam Alexander τον τίτλο του Αστυνομικού της Χρονιάς για το 2015 για το Κέιπ Τάουν. Μία πόλη όπου η εγκληματικότητα στους δρόμους κυριαρχεί και που άνθρωποι σαν τον συγκεκριμένο αστυνομικό δίνουν το παράδειγμα σε όλους για το τι σημαίνει να υπηρετεί (έστω και μέχρι ανοησίας) κανείς το καθήκον του.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ