2018-08-13 14:00:16
Φωτογραφία για Το μυστικό μακροζωίας !
Πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά συστατικά και ευεργετικά βακτήρια για τον οργανισμό, το κεφίρ καταναλώνεται εδώ και αιώνες και αποτελεί για πολλούς λαούς το μυστικό μακροζωίας.

Τι είναι όμως το κεφίρ;

Το κεφίρ είναι ένα μύκητας που στην όψη μοιάζει με μικρά κομμάτια από κουνουπίδι και μπορείτε να το προμηθευτείτε από συγκεκριμένα καταστήματα σε μορφή κόκκου. 

Εάν προσθέσουμε τους κόκκους κεφίρ με γάλα τότε θα δημιουργηθούν διάφορες ζυμώσεις στο γάλα. Η κατανάλωση του προϊόντος ζύμωσης δηλ. του πηγμένου γάλακτος έχει πολλές διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες.

Οπως προκύπτει από έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση κεφίρ βοηθά στην πέψη, βελτιώνει τη χλωρίδα του εντέρου και ενισχύει την καλή υγεία του πεπτικού καθώς επίσης και του ανοσοποιητικού συστήματος. 

Το κεφίρ συνιστάται σε αθλητές, καθώς επίσης και σε όσους προσέχουν τη διατροφή και τον οργανισμό τους, αφού έχει λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά, χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό και συντελεί στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Εκτός από το γάλα, οι λάτρεις του γιαουρτιού μπορούν να απολαύσουν πλέον κεφίρ και σε γιαούρτι με νιφάδες βρώμης και φρούτα, όπως δαμάσκηνο, σύκο και ακτινίδιο.

Ένα δώρο της φύσης για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ενέργεια!“Ευεξία εις τον κύκλο

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ