2018-08-13 17:06:13
Φωτογραφία για Το Brexit στέλνει τις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, Βέλγιο και Ιρλανδία
Την Αθήνα, τον Πειραιά και τις Βρυξέλλες εξετάζουν ως επόμενο προορισμό τους για την ίδρυση υποκαταστημάτων οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου ως τρόπο αντίδρασης στο Brexit.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η βρετανική εταιρεία Lloyd’s του Λονδίνου η οποία πρόκειται τον ερχόμενο Ιανουάριο να ανοίξει γραφείο της στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της πολιτικής της εταιρείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit. Μερικές ακόμη εταιρείες όπως η ασφαλιστική εταιρεία AIG, η Aviva ιδρύουν υποκαταστήματα στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο λόγο του Brexit.

Αυτό που ανησυχεί τα στελέχη των μεγάλων βρετανικών ασφαλιστικών εταιρειών σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του London Insurance and International Brokers Association (LIIBA) είναι η πιθανότητα τελικά η Βρετανία να καταλήξει σε άτακτη έξοδο από την ΕΕ με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την οικονομία και τις εταιρείες.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του LIIBA ο σύνδεσμος έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Βελγίου για την μετατροπή των Βρυξελλών σε κόμβο εταιρειών ενώ ανάλογες επαφές πρόκειται να γίνουν και με την Ελληνική κυβέρνηση για την δημιουργία θυγατρικών στο Πειραιά και στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένα μέλη του LIIBA έχουν ήδη δημιουργήσει θυγατρικές στον Πειραιά και ειδικότερα στον τομέα της ασφάλειας πλοίων και μεταφερόμενων εμπορευμάτων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ