2018-08-13 20:56:16
Φωτογραφία για Κάποια να τον …φυλάει!
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έκανε μεγάλη εντύπωση μια φραση του απερχόμενου Κ. Τσουβάλα η οποία έτυχε και ανάλογης δημοσιότητας: “Φίλε Άρη να μου τους προσέχεις και τους φυλάς όλους”.

Πέραν των όποιων συναισθηματισμών, ας δούμε την πραγματική αλήθεια και συγκεκριμένα, τι εννοούσε ο Κ. Τσουβάλας με το “όλους”.

Κανονικά έπρεπε να πει “Όλους εκτός από πέντε και ειδικότερα μία”, τους οποίους θα τους προσέχει και θα τους φυλλάει ο ίδιος.

Δεν πρόλαβε να φύγει από Αρχηγός και ζήτησε πέντε αστυνομικούς για την συνοδευτική του ασφάλεια ως συνταξιούχος. Ποιοι πέντε; Δύο υπαστυνόμοι, Δύο ανθυπαστυνόμοι και Ένας αρχιφύλακας! Εκ των Δύο δε υπαστυνόμων, η μία είναι η γνωστή Υπασπιστής του!

Αφού η υπαστυνόμος αυτή ετέλεσε επί σειρά ετών τα καθήκοντά της μπροστά από το γραφείο του Κ. Τσουβάλα, ήρθε η ώρα να συνεχίσει το … σκληρό της αστυνομικό έργο, αναλαμβάνοντας και την “Προσωπική Ασφάλεια” του συνταξιούχου Αρχηγού!


Έλεος πια. Πόσο θα αντέξει αυτή η γυναίκα τόση εργασία;

Βεβαίως, αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Κ. Τσουβάλας σχολίαζε με όχι και τόσο κομψό τρόπο τους προηγούμενους Αρχηγούς, οι οποίοι είχαν πάρει έναν Αρχιφύλακα ή έναν Αστυφύλακα για συνοδούς μετά την αποστρατεία τους. Δύο αξιωματικούς και Δύο ανθυπαστυνόμους δεν έχουν σαν συνοδεία πολιτικοί ή σοβαροί “στόχοι”.

Αυτά, για να επιβεβαιωθώ, όταν έγραφα, ότι αποκαλώντας ο Κ. Τσουβάλας τους αστυνομκούς “συναδέλφους” δεν εννοούσε στην πράξη αλλά στην θεωρία. Γιατί στην πράξη δεν θα ήταν η τελευταία ενέργειά του, να αποσπάσει στην ΔΑΕΕΒ τους πέντε αυτούς αστυνομικούς, ώστε να δικαιολογείται η απόσπασή τους στο … σπίτι του.

Αυτά, για να καταλάβουν οι αστυνομικοί που δίνουν καθημερινό αγώνα, πως τους αντιμετωπίζει η Ηγεσία τους.

“Φίλε Άρη”, γιατί το δέχτηκες αυτό; Γιατί άρχισες τις διακρίσεις “με το καλημέρα”;

Το “νέο πρόσωπο” της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε φορώντας τα παλιά του και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχίσει να τα φοράει.

Εν τω μεταξύ, εσύ μάχιμε αστυνομικέ συνέχισε να σου πετάνε μολότωφ και να μην παίρνεις διαταγή για τίποτα, συνέχισε τον αγώνα κατά της εγκληματικότητας με μηδαμινά μέσα, συνέχισε … Να ξέρεις όμως, ότι μόνο εσένα αναγνωρίζει σαν Αστυνομικό η Κοινωνία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ