2018-08-13 21:51:14
Φωτογραφία για Σαν της Χαλκιδικής το πρώτο πόδι δεν έχει
Το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής είναι αυτό που θα λέγαμε «για τη νεολαία»... Σίγουρα διαθέτει και όμορφα χωριά και σούπερ παραλίες για όλα τα γούστα, όμως φημίζεται κυρίως για τον party all the time χαρακτήρα του.

Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί και hot προορισμό Σαββατοκύριακου για τους περισσότερους θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν πληθώρα επιλογών για ξεφάντωμα μέχρι πρωίας σε μπητσόμπαρα και κλάπς.

Τα ήρεμα - και όχι τόσο ήρεμα - χωριά της Κασσάνδρας

Η Νέα Φώκαια είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, χτισμένο πάνω στον λόφο που «ακουμπά» το γαλάζιο της θάλασσας, ενώ στην κοσμοπολίτικη Σάνη, ο βυζαντινός πύργος και το μεσαιωνικό κτίσμα του Σταυρονικήτα φτιάχνουν όμορφες εικόνες με φόντο την γαλαζοπράσινη θάλασσα.

Ο ωραιότερος και καλύτερα διατηρημένος οικισμός της Κασσάνδρας, η Άφυτος, είναι χτισμένη στην άκρη του βράχου που καταλήγει με έντονη κλίση στη θάλασσα. Οι βόλτες στο χωριό θα σας φέρουν μπροστά σε αρχαία ίχνη, όπως τα λείψανα των τειχών και του αρχαίου λατομείου, που οδηγούν στον προϊστορικό λόφο.


Η αμφιθεατρικά χτισμένη Κρυοπηγή και το Πολύχρονο είναι εξίσου όμορφα χωριουδάκια για βόλτες, ενώ το τουριστικό Πευκοχώρι και το πιο παραδοσιακό Παλιούρι, σχεδόν στην άκρη της λωρίδας του πρώτου ποδιού, έχουν όμορφες παραλίες και αρκετά beach bars. Σημειώστε πως στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον της περιοχής που βρίσκεται το Παλιούρι, στη θέση Καλαμάκι, θα συναντήσετε ένα εντυπωσιακό τοπίο με «Παλάτια», γεωμορφές που δημιουργούνται από βράχους σε περίεργους σχηματισμούς.

Μετά το Παλιούρι, η καταπράσινη Αγία Παρασκευή περιτριγυρίζεται από πευκόδασος, έχει συμπαθητικά ταβερνάκια και ιαματικές πηγές στον οικισμό Λουτρά. Το ψαροχώρι της Νέας Σκιώνης, τέλος, προσφέρει την επιλογή μιας δροσερής ανάπαυλας για φρέσκο ψαράκι και χαλάρωση, με έντονο το οικογενειακό πρόσημο.

Χαλάρωση τέλος και πάμε στα «δυνατά»: η Καλλιθέα και η Χανιώτη αποτελούν σταθερά «κλαμπίστικο» δίδυμο για τους θεσσαλονικείς οι οποίοι γεμίζουν κατά δεκάδες τα μαγαζιά τους τα Σαββατοκύριακα, ενώ εξίσου δυνατά παίζει και η Σκάλα Φούρκας, με αρκετά beach bars.

All day παραθαλάσσια διασκέδαση

Οι πιο ωραίες παραλίες

Κοσμοπολίτικη, με τιρκουάζ νερά και καλά οργανωμένη, η Σάνη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για βουτιές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, και φωτογραφίες του συγκλονιστικού ηλιοβασιλέματος. Στα συν, η βλάστηση που φτάνει ως τις ακτές, και τα ρηχά νερά που την κάνουν ιδανική για πιτσιρίκια.

Απέραντη αμμουδιά κοντά στο γραφικό χωριό της Κασσάνδρας, η παραλία της Χανιώτης είναι εξίσου καλή επιλογή για οργανωμένες βουτιές.

Παράδεισος για τους λάτρεις των water sports, το Ποσείδι βλέπει σπανίως μέρες χωρίς αέρα και θάλασσα «λάδι». Στην ευρύτερη γειτονιά του, η Μόλα Καλύβα είναι μια παραλία πολύ πιο ήσυχη, με κρυστάλλινα νερά και ψιλό βοτσαλάκι.

Ο Χρούσος είναι μια κοσμαγάπητη αμμουδιά με beach bars και water sports, και κρυστάλλινα ρηχά νερά, που αγγίζει το ενάμισι χιλιόμετρο σε μήκος, ενώ η Άφυτος πέρα από ωραίο χωριουδάκι είναι και μια ωραιότατη παραλία.

Γευστικές στάσεις για κάθε μπάτζετ
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ