2018-08-13 23:30:29
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι πληροφορίες για τη Βόρεια Κορέα που ίσως δεν ξέρατε μέχρι τώρα...
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για τη Βόρεια Κορέα και τη ζωή των ανθρώπων εκεί είναι πολλές αλλά την ίδια στιγμή ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει αυτό των "Βασίλειο Ερημιτών", που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Κίνας με τις ειδήσεις που κοινοποιούνται να παραπαίουν συχνά μεταξύ αλήθειας και αστικού μύθου.

Η Β. Κορέα συχνά πρωταγωνιστεί στα διεθνή πρωτοσέλιδα άλλοτε με αφορμή το στρατιωτικό υλικό της και τις "πυρηνικές απειλές" κι άλλοτε απλώς για τον τρόπο που ζουν και κινούνται εκεί οι κάτοικοί της και την καταλυτική παρέμβαση του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν σε όλα τα πεδία ανθρώπινης δραστηριότητας.   Παρόλα αυτά, το μυστήριο παραμένει καθώς τα δεδομένα για το τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι πάντα διαθέσιμα ούτε πάντα αξιόπιστα. Ο Independent συγκέντρωσε 13 γνωστά και λίγότερο γνωστά πράγματα για αυτήν την τόσο αμφιλεγόμενη χώρα:

1. Η Β. Κορέα καθιέρωσε δική της ώρα     Αρχής γενομένης στις 15 Αυγούστου 2015, η χώρα υιοθέτησε την "ώρα Πιονκγιάνγκ", γυρίζοντας τα ρολόγια της 30 λεπτά πίσω "προκειμένου να εκριζώσει τις μνήμες της ιαπωνικής αποικιοκρατίας".

2. Κοστίζει 8.000 δολάρια για να αποστατήσει κανείς από τη Β. Κορέα Από τότε που ανέλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν την εξουσία, το να αποστατήσεις από τη χώρα έχει ακριβύνει αισθητά. Πλέον κοστίζει 8.000 δολάρια για να πας στην Κίνα, ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο από το κατά κεφαλήν εισόδημα του μέσου πολίτη που υπολογίζεται στα 1.800 δολάρια.

3. Τα ετήσια έξοδα του Kim Jong Il ήταν 800 φορές μεγαλύτερα από το μέσο εισόδημα των Βορειοκορεατών  

Ο Kim Jong Il, πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, φέρεται να ξόδευε 700.000 λίρες ετησίως για την αγορά κονιάκ Hennessy- ήτοι περίπου 1.2 εκατ. δολάρια. Το μέσο ετήσιο εισόδημα στη Β. Κορέα υπολογίζεται κάπου ανάμεσα στα 1.000 με 2.000 δολάρια.

4. Οι Βορειοκορεάτες που γεννήθηκαν μετά τον πόλεμο της Κορέας είναι περίπου 5εκατοστά πιο κοντοί από τους Νοτιοκορεάτες   Η διαφορά ύψους οφείλεται στο γεγονός πως 6 εκατ. Βορειοκορεάτες αντιμετωπίζουν έλλειψη τροφίμων, ενώ το 1/3 των παιδιών στη χώρα υποσιτίζονται. 

5. Η Β. Κορέα υποστηρίζει πως το ποσοστό αλφαβητισμού είναι 100%  

Σύμφωνα με την CIA, να γράφουν και να διαβάζουν ξέρουν όσοι είναι 15 ετών και άνω.

6. Υπάρχουν 28 εγκεκριμένα από το κράτος κουρέματα   "Οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα από τα 14 στυλ κουρέματος- οι παντρεμένες καλούνται να διατηρούν τα μαλλιά τους κοντά, ενώ οι ελεύθερες επιτρέπεται να τα έχουν πιο χαλαρά, με μακριές μπούκλες" σημειώνει το περιοδικό Time. Οι άνδρες "απαγορεύεται να έχουν μαλλιά με μήκος μεγαλύτερο των 6 εκατοστών, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι επιτρέπεται να έχουν μαλλιά μέχρι και 7 εκατοστά".

7. Αν η πρωτεύουσα της Β. Κορέας ήταν πόλη των ΗΠΑ, θα ήταν η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη

Ο πληθυσμός της Pyongyang είναι 2.843 εκατομμύρια. Θεωρητικά θα έριχνε το Χιούστον -4η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη στις ΗΠΑ- με τους 2.23 εκατ. κατοίκους στην 5η θέση.

8. Η Β. Κορέα έβαλε γκολ στη Βραζιλία στο World Cup του 2010       Τελικά όμως έχασε με 2-1.

9. Η Β. Κορέα είναι περίπου ίση σε μέγεθος με την Πενσυλβανία   Η Πενσυλβανία έχει έκταση 119.283 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η Β. Κορέα 120.538.

10. Λιγότερο από το 20% της χώρας είναι καλλιεργήσιμο.   Μόνο το 19.5% του εδάφους της Β. Κορέας μπορεί να καλλιεργηθεί. Πρακτικά αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 23. 000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

11. Ο αριθμός των διαθέσιμων ατόμων στις στρατιωτικές υπηρεσίες της Β. Κορέας είναι 2,5 φορές ο πληθυσμός της Νορβηγίας    

Υπάρχουν 6.515 εκατ. άνδρες και 6.418 εκατ. γυναίκες διαθέσιμες στις υπηρεσίες στρατού της χώρας. Συνολικά πρόκειται για 12.933 εκατ. ανθρώπους. Σημειωτέον πως ο πληθυσμός της Νορβηγίας είναι 5.1 εκατ.

12. Μόνο το 2.83% των δρόμων της Β. Κορέας είναι ασφαλτοστρωμένο   Συνολικά, οι δρόμοι της χώρας υπολογίζονται στα 25.554 χιλιόμετρα αλλά μόνο τα 724 από αυτά είναι στρωμένα με άσφαλτο. Το συνολικό μήκους τους θα μπορούσε να κυκλώσει το πλανήτη Ερμή 1.5 φορά.

13. Η Β. Κορέα ανακηρύχθηκε η πιο διεφθαρμένη χώρα στον κόσμο- μαζί με τη Σομαλία   Σύμφωνα με τον δείκτη Corruption Perceptions Index, που δημοσιοποιείται κάθε χρόνο, το 2014 η Β. Κορέα ανακηρύχθηκε το πιο διεφθαρμένο κράτος σε ολόκληρο τον πλανήτη- μαζί με τη Σομαλία. Από το 0 (εξαιρετικά διεφθαρμένη) μέχρι το 100 (πολύ καθαρή) η χώρα βαθμολογήθηκε με 8, σε ένα δείγμα 174 χωρών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ