2018-08-17 21:18:27
Φωτογραφία για Δεν πίστευαν στην βία και τους σκότωσαν σε έδαφος του ISIS
Τα δύο νεαρά παιδιά δεν πίστευαν στη βία, ωστόσο δεν κατάφεραν να το αποδείξουν σε έδαφος του Ισλαμικού Κράτους.

Ένα ζευγάρι 20χρονων Αμερικανών σκοτώθηκε σε εδάφη που ανήκουν στο ISIS τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια ενός ποδηλατικού ταξιδιού ανά τον κόσμο και θέλοντας να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι είναι καλοί.

Ο Τζέι Όστιν και η Λόρεν Γκέογκαν, παράτησαν πέρυσι τις δουλειές τους στην Ουάσινγκτον για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι. Ο Όστιν ήταν vegan και δούλευε για το αμερικανικό υπουργείο Αστικής Ανάπτυξης και η Γκέογκαν ήταν vegetarian, και δούλευε στο γραφείο υποδοχής του Πανεπιστημίου Georgetown.

«Έχω κουραστεί να σπαταλώ τις καλύτερες ώρες της μέρας μου μέσα σε ένα μουντό κτήριο και να χρωματίζω τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου με γκρι και μπεζ χρώμα», έγραψε ο Όστιν στο blog του ανακοινώνοντας την κοινή τους απόφαση να τα παρατήσουν και να γυρίσουν τον κόσμο με τα ποδήλατά τους.


Το ζευγάρι κατέγραφε το ταξίδι τους στο Instagram και σε ένα μπλογκ που διατηρούσαν από κοινού. Όπως έγραψαν οι New York Times, μοιράζονταν με τους ακολούθους τους «την ευγένεια και τις πράξεις καλοσύνης που αντάλλαξαν με αγνώστους».

«Διαβάζετε τις εφημερίδες και καταλήγετε να πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι ένα μεγάλο, τρομακτικό μέρος», έγραφε ο Όστιν. «Ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους επειδή είναι κακοί». «Αλλά εγώ δεν το πιστεύω», συνεχίζει. «Το κακό σαν ιδέα είναι είναι ένα ψέμα που έχουμε εφεύρει για να αντιμετωπίσουμε την πολυπλοκότητα των ανθρώπων που έχουν αξίες και πεποιθήσεις διαφορετικές από τις δικές μας. Εν κατακλείδι οι άνθρωποι είναι ευγενικοί. Εγωκεντρικοί κάποιες φορές και κοντόφθαλμοι αλλά ευγενικοί. Γενναιόδωροι, υπέροχοι και ευγενικοί».

Δυστυχώς, το όνειρο του Όστιν και της Γκέογκαν είχε τραγικό τέλος όταν έφτασαν στο Τατζικιστάν, μια χώρα με ισχυρή παρουσία τρομοκρατών. Ενώ διέσχιζαν τη χώρα με τα ποδήλατά τους στις 29 Ιουλίου, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω τους, σύμφωνα με το CBS News. Πέντε άνδρες βγήκαν από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσαν το ζευγάρι μαζί με άλλους δύο ποδηλάτες, έναν από την Ελβετία και έναν από τις Κάτω Χώρες.

Δύο ημέρες αργότερα, το ISIS δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τους ίδιους άνδρες που κάθονται μπροστά από τη μαύρη σημαία του ISIS. Οι άνδρες εμφανίζονται να κοιτάζουν την κάμερα και ορκίζονται να σκοτώσουν τους «δύσπιστους», σύμφωνα με τους New York Times.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ