2018-08-18 21:25:12
Φωτογραφία για Η υπέρτατη αδιαφορία των αρμόδιων αρχών στο Μουζάκι Καρδίτσας (σκληρές εικόνες)
Αγαπητό tromaktiko,

Ζω στο Μουζάκι Καρδίτσας, ένα δήμο που απαριθμεί γύρω στους 15 χιλ. κατοίκους για όσους δεν το γνωρίζουν, η ευρύτερη περιοχή είναι η γενέτειρα του μεγάλου οπλαρχηγού του 1821 Γ.Καραϊσκάκη και αποτελεί τον κόμβο επικοινωνίας στους τουριστικούς προορισμούς της ξακουστής Λίμνης Πλαστήρα και του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου - Ελάτης.

Στην έδρα του δήμου όπου διαμένω συμβαίνουν απίστευτες καταστάσεις και οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν πεισματικά να δώσουν λύση. Πρόσφατα ένας δημότης βρέθηκε θύμα επίθεσης από αδέσποτο σκυλί και γλίτωσε κυριολεκτικά στο παραπέντε με πολλαπλές πληγές σε όλο του το σώμα, αφού το ζώο θα το κατασπάραζε από την λύσσα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο φαινόμενο επίθεσης αδέσποτου ζώου σε άνθρωπο και λόγω τύχης δεν έχουμε θρηνήσει μία ζωή. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της φιλοζωικής ομάδας της περιοχής και τις εκκλήσεις των πολιτών, η δημοτική αρχή δείχνει αδυναμία προκειμένου να επιλύσει το ζήτημα.


Για να μην αναφερθώ στην απόφαση σφραγίσματος την περίοδο του 15Αύγουστου, στο μοναδικό καλοκαιρινό κέντρο διασκεδάσεως της περιοχής, La Luna. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν εκτός εργασίας τουλάχιστον δέκα νέοι άνθρωποι. Παρά τις προσπάθειες της διεύθυνσης του καταστήματος, τα αρμόδια τοπικά όργανα δεν φάνηκαν συνεργάσιμα, πλήττοντας οικονομικά και ηθικά δύο νεαρούς επαγγελματίες, που προσπαθούν με μόχθο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους στο Ελληνικό Δημόσιο.

Δυστυχώς τα εξυπηρετούμενα συμφέροντα ορισμένων ''προυχόντων'' που εξασκούν διοίκηση και η αδιαφορία αυτών, οδηγούν την περιοχή στην εξαφάνιση της βιωσιμότητας του τόπου και στο φόβο. Έχουμε 2018 και είμαστε ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι δυνατόν να μου αφαιρούν το δικαίωμα ''ορισμένοι ανίκανοι'', να κυκλοφορώ άφοβα με τα μικρά μου παιδιά στον τόπο που διαμένω και να καταφεύγω τουλάχιστον 25 χιλιόμετρα μακριά, για να διασκεδάσω ένα Σαββατόβραδο το μηνά με τη γυναίκα μου.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ