2018-08-20 14:21:15
Φωτογραφία για Όταν εκείνο φεύγει διακοπές και σας αφήνει πίσω
Ακούω φέτος πολλές οικογένειες να λένε ότι δεν έχουν χρήματα να πάνε διακοπές Έτσι στέλνουν τα παιδιά σε summer camps στην πόλη, σε κατασκηνώσεις (είναι γεμάτες φέτος) ή στη γιαγιά και στον παππού στο χωριό.

Και τι να κάνουν εδώ τα παιδάκια όταν οι γονείς εργάζονται; Να κάθονται να τα τρώει η κάψα του καλοκαιριού, χωρίς παιχνίδι, χωρίς θάλασσα;

Η πρώτη φορά όμως που σου συμβαίνει να αποχωριστείς το παιδάκι σου είναι δύσκολη. Όχι ότι και οι επόμενες δεν θα είναι, αλλά η πρώτη ζυγίζει πάντα πιο βαριά στην ψυχολογία σου.

Του φτιάχνεις τη βαλιτσούλα και σχεδόν κλαις. Διακοπές πρώτη φορά χωρίς τη μαμά και τον μπαμπά. Καλοκαίρι για σένα χωρίς το μικρό σου πλασματάκι.

Για ποιον είναι άραγε πιο δύσκολο; Για το παιδί ή για τη μαμά; Για να δούμε ορισμένα πράγματα για τον πρώτο μας καλοκαιρινό αποχωρισμό:

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Όταν έχει κλείσει τα 2,5 -3 και μπορεί πια να συνεννοείται, λένε οι ειδικοί. Όταν δεις και νιώσεις ότι το παιδί είναι έτοιμο, λέω εγώ.


Τι να του πω;

- Ότι θα πάει για λίγες μέρες στη γιαγιά και στον παππού και ότι θα γυρίσει πίσω σε σας. Να καταλάβει ότι δεν φεύγει για πάντα. Ότι δεν το παρατάτε.

- Τι ακριβώς θα κάνει εκεί και ποιος θα το φροντίζει. Είναι σημαντικό για το παιδί να ξέρει ότι θα είναι σε ασφαλή χέρια.

- Βεβαιώστε το ότι θα περάσει υπέροχα και επίσης ότι οποιαδήποτε στιγμή θελήσει να γυρίσει πίσω, θα πάτε να το πάρετε. Αν αυτό είναι ανθρωπίνως αδύνατον, μην το υποσχεθείτε. Πείτε του ότι θα μείνει εκεί για Χ μέρες και ότι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα γυρίσει.

Για πόσες μέρες;

Αρχικά, θα ήταν καλό να αφήσετε το παιδί για ένα σαββατοκύριακο και κατόπιν να πάει και να αυξήσετε την παραμονή του εκεί.

Θα δείτε ότι και τέλεια θα περάσει και του χρόνου θα σας το ζητάει από μόνο του!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ