2018-08-22 10:14:57
Φωτογραφία για Αστυνομική ασφάλεια υπουργού για κλάματα... Σπανθαροκανδιδάτοι νιψιστάριοι
Υποτίθεται, πως οι αστυνομικοί που επιλέγονται για την ασφάλεια ενός υπουργού, έχουν περάσει από ειδικές εκπαιδεύσεις και σεμινάρια, ώστε ν' ανταποκρίνονται κατά τον

καλύτερο δυνατό τρόπο στις δύσκολες ομολογουμένως απαιτήσεις των καθηκόντων με τα οποία εντέλλονται.

Φευ, όμως, στην χώρα που οι πολίτες της ανεξαρτήτως κοινωνικής στάθμης και αξιωμάτων στην οποία ανθεί το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, έννοιες όπως αξιοκρατία και σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου, συνθλίβονται μέσα στις μυλόπετρες (και όχι εν προκειμένω συμπληγάδες) της συνεκμετάλλευσης αλλήλων. Οι μεν για βόλεμα, οι δε για εξασφάλιση ευνουχισμένου υπηρετικού προσωπικού σπαθαροκανδιδάτων νιψιστάριων, αλλά σε καμία περίπτωση συνοδών ασφαλείας. 

Για την κουραστική αλλά απαραίτητη αυτή εισαγωγή, πήραμε αφορμή από ένα πολύ πρόσφατο γεγονός που κατέγραψε η ιστορία της εγκληματικότητας στα βόρεια προάστια, που είχε ως απότοκο αποτέλεσμα το άδειασμα που τιμαλφή, κειμήλια και αυτοκίνητα μιας κατοικίας στα βόρεια προάστια, που "συγγενεύει" με μια άλλη κατοικία. Ενός υπουργού και φυσικά φυλασσόμενη.


Το πρόβλημα με τους αστυνομικούς (άνευ σπάθης και αξιοπρέπειας) κουβικουλάριους (υπηρέτες δηλαδή του υπνοδωματίου του αφεντικού τους, πρώην εισαγγελέα, αρχηγού της ΚΥΠ κοκ) είναι ότι ενημερώθηκαν έγκαιρα από Φιλιππνέζα οικιακή βοηθό σε παρακείμενη κατοικία εφοπλιστή, ότι η πόρτα του γκαράζ του γείτονα τους, ήταν παραβιασμένη. Στα λιγοστά ελληνικά ή στα όποια ελληνικά γνωρίζει, τους είπε, ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή. Κι αυτοί, αλληθώρισαν κι εθελοτύφλωσαν με τη μέθοδο του στρουθοκαμηλισμού. Έχωσαν το κεφάλι στην άμμο της ασυνειδησίας, έδιωξαν σχεδόν με βρισιές την ... υπηρέτρια που χτύπησε τις πύλες της Βαλχάλας τους και συνέχισαν απτόητοι το καθήκον τους, ως σερβιτόροι και καμαρότοι της νύχτας του αφεντικού τους.

Και καλά έκαναν, θα πει κάποιος καθώς η δουλειά με την οποία έχουν επιφορτιστεί είναι η ασφάλεια του προνομιούχου αφέντη τους. Ένα τηλέφωνο στην άμεση δράση δεν μπορούσαν να το κάνουν; Αλλά είπαμε. Αναζητείστε όποιο συνώνυμο των λέξεων ευαισθησία, ευσυνειδησία, αξιοπρέπεια και τοποθετείστε δίπλα τους τα ακριβώς αντώνυμα τους.

του Γιώργου Καραϊβάζ
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ