2024-02-26 16:37:00
Φωτογραφία για Βουλή: Eρώτηση για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών
Nα ενημερωθεί η Βουλή για τις ενέργειες που έχουν γίνει προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι διαβάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ πληρούν τους όρους ασφαλούς διέλευσης, ζητούν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων την οποία απευθύνουν στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

 ertnews.gr

Στην Ερώτηση, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, γίνεται αναφορά σε ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών από την περιοχή του Μεταξουργείου αναφορικά με τις μπάρες ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ που δείχνει τη διέλευση του τρένου χωρίς οι μπάρες ασφαλείας να έχουν κατέβει.

«Το ζήτημα της επικινδυνότητας των σιδηροδρομικών διαβάσεων είναι υπαρκτό, προκαλώντας δυστυχήματα, τραυματισμούς και θανάτους. Οι διαχρονικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των πολιτών με κύριο αίτημα τη λήψη απαραίτητων μέτρων ασφαλείας δεν φαίνεται να εισακούονται και οι υποσχέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ωστόσο, η Πολιτεία δεν πρέπει να βαλτώνει στη γραφειοκρατική απραξία ή να μένει στα λόγια αλλά οφείλει να πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου η διέλευση οχημάτων και πεζών από τις σιδηροδρομικές διαβάσεις να πραγματοποιείται με ασφάλεια».

Οι βουλευτές ζητούν απαντήσεις σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας των διαβάσεων, την ενίσχυση των μέτρων ασφαλούς διέλευσης από αυτές, καθώς και για το ποιος έχει την ευθύνη για την πλήρη λειτουργικότητα των «μέσων» ασφαλούς διέλευσης, αλλά και ποια είναι η ροή των αιτούμενων ενεργειών σε περίπτωση που εντοπιστεί ότι κάποιο από τα «μέσα» ασφαλείας στις σιδηροδρομικές διαβάσεις δε λειτουργεί ή και υπολειτουργεί.

Επίσης, ζητούν να κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, οι υπάλληλοι της οποίας, όπως επικαλείται ο ΟΣΕ, έχουν την ευθύνη να ανεβάζουν και κατεβάζουν τις μπάρες στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ