2018-08-23 20:07:30
Φωτογραφία για Πώς η έλλειψη ύπνου μπορεί να συνδέεται με τη μοναξιά
Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν δεν κοιμόμαστε καλά, την επόμενη μέρα είμαστε μέσα στα νεύρα, αλλά μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να αποκαλύψει ότι η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τη μοναξιά.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας, η έλλειψη ύπνου μειώνει τη διάθεση των ανθρώπων για κοινωνικοποίηση και κατά συνέπεια οι άνθρωποι απομονώνονται και νιώθουν μοναξιά.

Οι συγκεκριμένοι επιστήμονες σε δηλώσεις τους στο ABC News ανέφεραν ότι στη μελέτη συμμετείχαν 18 άτομα και 1.000 διαδικτυακοί συμμετέχοντες.

Οι ίδιοι εξέτασαν τις απαντήσεις των 18 συμμετεχόντων μετά από ένα βράδυ καλού ύπνου και μετά από ένα βράδυ που δεν είχαν κοιμηθεί καλά. Στη συνέχεια, ρώτησαν τους διαδικτυακούς συμμετέχοντες τι πιστεύουν για τις απαντήσεις που έδωσαν οι πρώτοι.

Σύμφωνα με το LiveScience, η συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι δεν είχαν κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ, ήταν πιθανότερο να απομονωθούν απ’ τον κοινωνικό τους περίγυρο.


Εκείνοι που είχαν κοιμηθεί καλά, απ’ την άλλη πλευρά, αισθάνονταν τη  μοναξιά των άλλων και σιγά σιγά άρχισαν να απομονώνονται κι αυτοί με τη σειρά τους.

Έτσι, οι ερευνητές υποστήριξαν ότι η μοναξιά μπορεί να μεταδοθεί, αλλά και ότι αυτή συνδέεται με την έλλειψη ύπνου.

Παρόλα αυτά, επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν αρκετά μικρός, περαιτέρω έρευνες θα πρέπει να διεξαχθούν προκειμένου να υποστηρίξουν τα ίδια αποτελέσματα.

Οι επιστήμονες πάντως ελπίζουν ότι αυτή η μελέτη μπορεί να ξεκινήσει ένα ευρύτερο διάλογο για τη σχέση ανάμεσα στον ύπνο και τη σωματική και ψυχική υγεία.

Και, ίσως, αυτή η μελέτη είναι μια καλή υπενθύμιση ότι όταν βλέπουμε έναν αγαπημένο να μην έχει διάθεση να μιλήσει ή ότι έχει αρχίσει να απομονώνεται, να μην απομακρυνόμαστε κι εμείς, αλλά να προσπαθούμε να τους πλησιάσουμε, γιατί αυτή είναι η στιγμή που μας έχουν περισσότερη ανάγκη.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ