2018-09-01 11:51:56
Φωτογραφία για Αδικίες στελεχών μη ΑΣΣΥ στο ΠΝ (email Αναγνώστη μας)
Το παρακάτω κείμενο μας το έστειλε αναγνώστης μας με email:

«Είμαι στέλεχος εν ενεργεία και ενημερώνομαι για τα προβλήματα των στελεχών μη σχολών και κυρίως για ηθικές αδικίες που εσκεμμένα κάποιοι αρμόδια στελέχη στον Β κλάδο του ΓΕΝ δημιούργησαν και δημιουργούν καθώς αδιαφορούν και δεν εισηγούνται θετικά για την επίλυση αυτών αλλά εισηγούνται αρνητικά, όταν αντίστοιχα για τους ιδίους και στελέχη ΑΣΣΥ εισηγούνται όχι μόνο θετικά αλλά υπερβολικά ευεργετικά.

Εισηγούνται για στελέχη μη ΑΣΣΥ περικοπή καταληκτικού βαθμού με τον νόμο 3883/10 ενώ για τους ιδίους εισηγούνται επιπλέον βαθμό και με τον νόμο 4494/17 όπου αναφέρει ότι απόφοιτοι Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών θα προάγονται στον βαθμό του Πλοίαρχου. Δυστυχώς όμως το 2012 εντελώς εσκεμμένα τα αρμόδια στελέχη αυτά παράτυπα χωρίς να έχουν συμπληρώσει τα ουσιαστικά προσόντα (30έτη υπηρεσίας) καθώς είχαν 28έτη υπηρεσίας προήγαγαν τους εαυτούς τους στον βαθμό του Πλωτάρχη 2έτη νωρίτερα με σκοπό να έχουν το δικαίωμα στο μέλλον και για Πλοίαρχοι, φυσικά εκτός την Στρατιωτική ηγεσία ξεγέλασαν και την Πολιτική ηγεσία και τον Πρόεδρο Δημοκρατίας ο τελευταίος υπογράφων.


Φυσικά ο τότε Αρχηγός του ΠΝ αφού αποστρατεύτηκε ανέλαβε την ευθύνη διότι πήραν χαμπάρι καθώς δημιουργήθηκαν ανισότητες ανάμεσα στα στελέχη των υπολοίπων σωμάτων και κυρίως των στελεχών του Στρατού. Αυτοί που δημιούργησαν την τότε παρατυπία για να επιτύχουν το σκοπό τους δημιουργούν και νέα παρατυπία αφού στον νόμο 4494/17 και 4361/16 αναφέρει ότι απόφοιτοι ΑΣΣΥ είναι εκτός του πτυχίου λυκείου/6τάξιου Γυμνασίου είναι όσοι έχουν τριετής φοίτηση στην Σχολή εκ του οποίου τριετής φοίτηση βάση νομοθεσίας λογίζονται οι σπουδαστές του έτους από το 2015 και μετά που θα αποφοιτήσουν, φυσικά από το 1982 που ιδρύθηκε η ΣΜΥΝ έως και το 1991 είχαν το δικαίωμα από την ηλικία των 14/15 ετών με απολυτήριο Γ γυμνασίου, μετά το 1992 καθιερώθηκε μέσο πανελληνίων εξετάσεων αλλά ουδέποτε ήταν τριετής έως το 2014.

Εφάρμοσαν τον νόμο και προάγονται στον βαθμό του Πλοίαρχου άπαντες ενώ αδιαφορούν για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ και παράτυπα καθυστερούν την προαγωγή των στελεχών αυτών κατά δύο έτη καθώς άλλαξαν την ημερομηνία κατατάξεως των στελεχών παράνομα και δίχως νομική βάση ή διάταξη. Καθώς δεν εισηγούνται για χρόνιες ανισότητες που υπάρχουν ανάμεσα στα στελέχη ανάλογα με το πως εισήλθαν στο στράτευμα. Ειλικρινά αν η ηγεσία του ΠΝ έχει λάθος πληροφόρηση και επιβραβεύει στελέχη ΑΣΣΥ και αδιαφορεί για τα υπόλοιπα στελέχη αυτό δεν αρμόζει ούτε στο μεγαλείο της Ιστορίας του ΠΝ ούτε και στο μεγαλείο της δόξας τους μέσα από τους πολέμους και τους αγώνες του για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Δεν μπορεί να υπάρχουν ανισότητες ανάμεσα σε στελέχη και ειδικά που τα στελέχη μη ΑΣΣΥ αποτελούν αποκλειστικά το κορμό του στρατεύματος, δίνουν πολλά περισσότερα καθημερινά και απολαμβάνουν καθημερινά την απαξίωση της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ άλλα στελέχη να απολαμβάνουν την κατευθυνόμενη εύνοια. Δεν κατανοώ με τόσα που γράφονται γιατί το ΠΝ παραμένει αδιάφορο και δεν προχωρά στην επίλυση των θεμάτων των στελεχών όταν η Πολιτική και στρατιωτική ηγεσία επευφημεί με μεγαλοπρεπή λόγια και υπόσχονται ότι προέχει η μέριμνα για τα στελέχη. Γνωρίζουν για τις αδικίες των στελεχών ΕΠΥ, ΕΜΘ, ΟΠΥ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, αυτοί τις δημιούργησαν και δημιουργούν εσκεμμένα και τα στελέχη αυτά που καλύπτουν όλες τις μάχιμες/επιχειρησιακές θέσεις και είναι το στράτευμα τα απαξιώνουν.

Εύχομαι να υπάρξει Ηγέτης που θα κάνει τα δέοντα για τα στελέχη και όχι άλλη απαξίωση και κυρίως ηθική. Φυσικά και οι ενώσεις δεν είναι άμοιρες των ευθηνό τους, γιατί ουδέποτε έχουν αναρτήσει, ενδιαφερθεί, εισηγηθεί, ενεργήσει για τα στελέχη μη ΑΣΣΥ».
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ