2023-11-01 14:02:10
Φωτογραφία για ΠΦΣ: Ενημέρωση σχετικά με τα email που απέστειλε η ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και τους ΦΗΜ



  

Αθήνα,  31 Οκτωβρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 4504

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τα email που απέστειλε η ΑΑΔΕ για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και τους ΦΗΜ»

Σας ενημερώνουμε ότι με προσωποποιημένα  email που απέστειλε η ΑΑΔΕ σε όλες τις επιχειρήσεις, τις ενημερώνει ατομικά σχετικά με την υποχρέωση διασύνδεσης των ήδη λειτουργούντων POS με τους φορολογικούς μηχανισμούς ή τις ταμειακές μηχανές που διατηρούν.

Σε συνεργασία με τους λογιστές σας, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε αν τα ενεργά POS του φαρμακείου σας είναι ορθώς δηλωμένα στην ΑΑΔΕ. Στην περίπτωση που τα POS σας έχουν αποσυρθεί, θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι είναι ακυρωμένα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, διαφορετικά καλείστε με δήλωσή σας να προβείτε στην ακύρωσή τους.





Ως προς τα ερωτήματα που δεχόμαστε σχετικά με το ποια χαρακτηριστικά και προδιαγραφές πρέπει να έχουν οι φορολογικοί μηχανισμοί (ΦΗΜ) προκειμένου να διασυνδεθούν με τα POS, σας ενημερώνουμε πως δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την ΑΑΔΕ και για το λόγο αυτό δίδονται συνεχώς παρατάσεις για την αναβάθμιση ή την αντικατάστασή τους.

Αντίθετα για όσους λειτουργούν με ταμειακές μηχανές, υπάρχουν προδιαγραφές αναβάθμισης και διασύνδεσης με τα POS και στην αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού είναι διαθέσιμα αντίστοιχα προγράμματα αναβάθμισης όπως και ταμειακές μηχανές με τα απαιτούμενα τεχνικά χαρακτηριστικά. Για την παραμετροποίησή τους, απευθυνόμαστε στους κατασκευαστές και τους παρόχους λογισμικών προγραμμάτων.

 Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ