2018-09-02 15:55:05
Φωτογραφία για Silver Alert για τους «άγνωστους» και εξαφανισμένους δικηγόρους του Φλώρου: Ο ανιψιός του Μητσοτάκη είναι ο δικηγόρος της οικογένειας Φλώρου αποκαλύπτει η εφημερίδα «Documento» - Διαψεύδει η ΝΔ και απειλεί με αγωγές!
Άγνωστοι και εξαφανισμένοι παραμένουν οι δικηγόροι του Αριστείδη Φλώρου που κατάφεραν να πετύχουν την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του επιχειρηματία από τους Δικαστικούς Λειτουργούς της Χαλκίδας Την ίδια ώρα η εφημερίδα «Documento» αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός και σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης – Αλέξανδρος Δημητριάδης, είναι και δικηγόρος της εταιρείας Energa της οικογένειας Φλώρου,

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη έχει καταθέσει στον ανακριτή της υπόθεσης Energa, Σπύρο Γεωργουλέα, ότι έως το 2012 συνεργάστηκε με την Energa στα πλαίσια της δικηγορικής του ιδιότητας.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση του ήταν αυτός που είχε εμπλοκή στη δημιουργία των offshore εταιρειών.

Ο ανιψιός του Μητσοτάκη παρείχε υπηρεσίες στην οικογένεια Φλώρου και οι σχέσεις τους δεν αφορούσαν μόνο παροχή νομικών υπηρεσιών.


Όταν ο Δημητριάδης καλείται από τον ανακριτή για την σχέση του με την Energa και την οικογένεια Φλώρου, προσλαμβάνεται στο υπουργικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 2013.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα φρόντισε να άρει το ασυμβίβαστο του συμβούλου και δικηγόρου εταιρειών, ψηφίζοντας σχετική φωτογραφική διάταξη.

Σύμφωνα με το «Documento», δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάτω από τη γενική κατακραυγή πόσταρε στο Twitter πως «η κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της. Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις».

«Ερωτήματα γεννά η σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αποκάλυψη του Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «ερωτήματα γεννά η σχέση συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με την Energa», καθώς, «σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας documentonews, ο Γρηγόρης-Αλέξανδρος Δημητριάδης, ανιψιός του προέδρου της ΝΔ και στενός σύμβουλός του, είχε συνεργαστεί με τον όμιλο επιχειρήσεων Energa από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2012, ενώ είχε εμπλοκή και στη δημιουργία των offshore εταιρειών του ομίλου».

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος, «το ερώτημα που προκύπτει είναι, μέχρι πού φτάνουν οι σχέσεις με την υπόθεση Energa; Άραγε, είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση, κατηγορώντας για άλλη μια φορά την κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου;».

ΝΔ: «Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν...»

Η ΝΔ με μια μακροσκελή ανακοίνωση έκανε λόγο για συστηματικό πόλεμο λάσπης από την συγκεκριμένη εφημερίδα και τόνισε ότι θα απαντήσει με μηνύσεις και αγωγές.

Απευθυνόταν μάλιστα προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνιζε επίσης ότι:

«Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίσθηκε επί διακυβέρνησης Ν.Δ. και απελευθερώθηκε προσφάτως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου». 
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ