2018-09-07 11:58:26
Φωτογραφία για Συλλήψεις αντιεξουσιαστών στο δρόμο για τη... ΔΕΘ - Πηγαίναμε για περιφρούρηση
Πριν περάσουν τα όρια τής Αττικής, αλλά στην Εθνική Οδό για να είναι ξεκάθαρο πως είχαν προορισμό τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο με τους

τέσσερις αντιεξουσιαστές, προκειμένου να προχωρήσουν στον έλεγχό τους.

Δεδομένο για τα στελέχη της Ασφάλειας πως οι επιβαίνοντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τους είχαν θέσει υπό διακριτική επιτήρηση. Όταν στον έλεγχο εντόπισαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και άλλα υλικά, που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια, αρχικά τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ και σε λίγη ώρα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Τα ξημερώματα έγινε και σχετική ανάρτηση στο Indymedia:

Σήμερα, Πέμπτη 6/9, μπάτσοι προτάσσοντας τα όπλα τους, σταμάτησαν αμάξι συντρόφων στα διόδια της ΕΟ, ενώ ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη. Οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν και κρατήθηκαν για αρκετές ώρες στο Α.Τ. Ωρωπού, απ' όπου και τους μετέφεραν αργότερα στη ΓΑΔΑ.


Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με κατηγορίες πλημελληματικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια επίδειξης δύναμης κράτους και αστυνομίας, σήμερα μπούκαραν στα σπίτια των συντρόφων. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις και ο ενας από αυτούς ανήλικος.

Η υπόθεση εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή 7/9, στις 12:00, κτίριο 16 Ευελπίδων. Η οργουελικη κατάσταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η αστυνομοκρατία, οι έλεγχοι σε αμάξια αγωνιστών, η αναδιάρθρωση του υπουργείου και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται καθημερινά από τα ΜΜΕ στοχεύουν στην αποτροπή συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ενάντια στη ΔΕΘ.

Σκοπός τους να μην κατέβει κανένας μας στον δρόμο. Να ξέρετε πως θα μας βρείτε εκεί.

ΚΑΝΈΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ

Παρασκευή 7/9, στις 12:00, Ευελπίδων, κτίριο 16

Όλοι και όλες στα αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά μπλοκ της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Αναρχικοί/ες
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ