2018-09-10 13:56:15
Φωτογραφία για Μας κάνει καλό ο μεσημεριανός ύπνος;
Ο μεσημεριανός ύπνος έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας, καθώς ανανεώνει την ενέργειά μας, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το στρες.

Για να γίνει όμως σωστά, θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες σχετικά με τη διάρκεια και τη χρονική στιγμή. Οι ειδικοί συνιστούν να μην κοιμόμαστε πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ιδανικά 20 με 30 λεπτά ύπνου είναι η καλύτερη επιλογή.

Το ίδιο ισχύει και για το πότε μπορούμε να πάρουμε έναν υπνάκο. Η καλύτερη στιγμή γι’ αυτό είναι μεταξύ 2 και 3 το μεσημέρι. Είναι η στιγμή που μόλις έχουμε φάει το μεσημεριανό μας και τα επίπεδα ενέργειας και σακχάρου στο σώμα πέφτουν φυσικά.

Για την ακρίβεια, το βιολογικό μας ρολόι είναι συχνά «ρυθμισμένο» ώστε να μας κάνει να νιώθουμε μια μικρή υπνηλία τις μεσημεριανές ώρες. Αν δοκιμάσουμε να κοιμηθούμε νωρίτερα, πιθανότατα να μην τα καταφέρουμε.

Ο μεσημεριανός ύπνος θα πρέπει επίσης να είναι όσο πιο… μεσημέρι γίνεται, ώστε να μην επηρεάσει αρνητικά το βραδινό ύπνο. Ιδανικά, δεν θα πρέπει να κοιμόμαστε αργά το απόγευμα, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίζουμε προβλήματα με αϋπνίες το βράδυ.


Ένας καλός μπούσουλας για να επιλέξετε την ιδανική ώρα του μεσημεριανού ύπνου είναι η ώρα που ξυπνάτε το πρωί: για παράδειγμα αν σηκώνεστε στις 7, τότε η ιδανική στιγμή για να την… πέσετε είναι περίπου στις 2 το μεσημέρι.

Αν βέβαια έχετε κοιμηθεί αρκετά το βράδυ -ήτοι 7 με 9 ώρες- όμως συνεχίζετε και νιώθετε υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και αυτό συμβαίνει συχνά, τότε πιθανώς να χρειαστεί να επισκεφθείτε το γιατρό σας γιατί μπορεί να πάσχετε από υπνική άπνοια.

Πηγή: in2life.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ