2023-12-14 08:59:28
Φωτογραφία για Τι δεν πρέπει να κάνετε, άν ξυπνήσετε τη νύχτα και δεν μπορεί να σας πάρει ο ύπνος. Το λάθος που κάνουμε
Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία και γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να ξανακοιμηθείς εάν έχεις ξυπνήσει στη μέση της νύχτας. Η Dr. Biquan Luo, ειδικός του ύπνο από Σαν Φρανσίσκο και διευθύνων σύμβουλος της LumosTech, η οποία παράγει μια έξυπνη μάσκα ύπνου για την προώθηση υγιών κιρκαδιανών ρυθμών, μίλησε στη New York Post για τα αίτια αλλά και πώς θα αποφύγετε την αϋπνία.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι ξυπνούν τη νύχτα και ορισμένες από τις πιο συνήθεις πηγές διαταραχής του ύπνου είναι το άγχος και το στρες, η δυσφορία ή ο πόνος, οι περιβαλλοντικές διαταραχές, όπως ο θόρυβος, η κίνηση, η ζέστη και το κρύο.

Όπως τονίζει η ειδικός, οι διαταραχές του ύπνου, όπως η άπνοια ύπνου ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, μπορούν επίσης να σας ξυπνήσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η διαταραχή του φυσικού κύκλου ύπνου-αφύπνισης του σώματος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κακό ύπνο, δήλωσε η Luo.


Τι να κάνετε αν ξυπνήσετε στη μέση της νύχτας

Όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας, είναι καλύτερο να μείνετε αρχικά στο κρεβάτι, να προσπαθήσετε να χαλαρώσετε και να δείτε αν μπορείτε να ξανακοιμηθείτε, συμβουλεύει η ειδικός.Πρότεινε επίσης να δοκιμάσετε τεχνικές όπως, ασκήσεις αναπνοής, λευκούς ήχους και οτιδήποτε μπορεί να σας χαλαρώσει.

«Αν δεν μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε μετά από 10 ή 15 λεπτά, είναι καιρός να σηκωθείτε από το κρεβάτι», τονίζει η Luo.

«Δοκιμάστε να πάτε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος στο σπίτι, όπως ο καναπές, και ασχοληθείτε με μια ήσυχη, χαμηλής διέγερσης δραστηριότητα, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου ή μια ηρεμιστική δραστηριότητα, μέχρι να νιώσετε ξανά υπνηλία και μετά επιστρέψτε στο κρεβάτι», συνεχίζει.

Τι να μην κάνετε εάν ξυπνήσετε

Στη συνέχεια, η ειδικός τονίζει πως αυτό δεν πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε το κινητό στα χέρια ή να δείτε την ώρα.

Το να ελέγχετε την ώρα όταν ξυπνάτε στη μέση της νύχτας είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που δυσκολεύουν την επαναφορά στον ύπνο, τονίζει, εξηγώντας πως έτσι αυξάνεται το άγχος.

«Αν ελέγξετε την ώρα στο τηλέφωνό σας, το περιεχόμενο του τηλεφώνου μπορεί να είναι πολύ διεγερτικό, γεγονός που σας εμποδίζει ακόμη περισσότερο να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε», επισημαίνει. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ